Ivan Jelić Balta je v 84. minuti zagotovil Kopru obstanek. Foto: www.alesfevzer.com
Ivan Jelić Balta je v 84. minuti zagotovil Kopru obstanek. Foto: www.alesfevzer.com

Primorci so imeli pred povratnim srečanjem veliko prednost, saj so na prvem dvoboju v nedeljo v Novem mestu zmagali z 2:0. A druga tekma se je dolgo razpletala nekoliko drugače. Dolenjci so namreč po dobri uri vodili s 3:0!

Nekaj minut po vratnici koprskega golgeterja Nardina Mulahusejnovića je v 27. minuti po strelu iz kota Marko Dušak najprej mrežo zatresel z glavo, v 44. minuti pa je po kotu z druge strani z nogo dosegel še en zadetek. Na 3:0 je v 62. minuti po podaji z leve strani povišal Kaheem Parris.

Tedaj je vrag odvzel šalo in Koprčani so vse sile usmerili v napad. V 74. minuti so dobili priložnost za znižanje izida z 11-metrovke, ko je Lovro Vrandečič nepravilno ustavil Mihaila Caimacova. Vratar Ivan Razum je ubranil strel Mulahusejnovića z bele pike, a je odbito žogo za njegov hrbet pospravil rezervist Victor Juffo za 1:3. V 84. minuti je po strelu iz kota z glavo zadel še Ivan Jelić Balta in tedaj so bili v boljšem položaju znova gostitelji. Do konca so zadržali ta izid in se na zelenici veselili z zvestimi navijači.

Kot je znano, je Koper v Prvi ligi TS v letošnji sezoni zasedel 9. mesto, Krka pa je bila druga v II. SNL, kjer bo igrala tudi v prihodnji sezoni. Del prvoligaške karavane je bila v sezonah 1992/93 in 1993/94 ter nato še med letoma 2013 in 2016.

Iz prve lige je izpadla Gorica, novi prvoligaš so Kalcer Radomlje.

Koper se je namučil za obstanek med elito

Kvalifikacije za Prvo ligo TS

Povratna tekma:
KOPER
- Krka 2:3 (0:2) 2:0
400; Juffo 74., Jelić Balta 84.; Dušak 27., 44., Parris 62.

Koper: Adam, Mittendorfer, Rajčević, Viler, Palčič (46./Mišić), Dodlek (78./Vekić), Jelić Balta, Caimacov, Vršič (46./Juffo), Stevanović (72./Pejić), Mulahusejnović (88./Žužek).

Krka: Razum, Vrandečič, Ejup, Parris (84./I. Brekalo), Vešner Tičić, Dušak, Vidmar (67./Hrka), Doumbia, Kambič, Jašaragić (70./Marcius), Kastrevec.

Sodnik: Asmir Sagrković (Vrhnika)

V odebeljenem tisku je izid prve tekme.