Andrej Kotnik je na začetku sezone v odlični formi. Foto: www.alesfevzer.com
Andrej Kotnik je na začetku sezone v odlični formi. Foto: www.alesfevzer.com

Radomljani so na Bonifiko prišli z nizom neporaženosti na enajstih tekmah, kar pa so prekinili aktualni slovenski podprvaki. Že v uvodni minuti je Koper povedel, ko je po podaji Ivana Novoselca Bede Osuji pobegnil gostujoči obrambi in na koncu matiral še Emila Velića. Radomljani, ki so za pol leta izgubili Ivana Ćalušića, ta si je poškodoval kolenske vezi, so imeli v deveti minuti izjemno priložnost za izenačenje, a je Nedim Hadžić s približno osmih metrov žogo poslal čez gol.

Koprčani doma odpihnili Radomljane

V 12. minuti je Koper po pregledu posnetka zaradi igranja z roko Stipa Markovića prišel do najstrožje kazni. Z bele točke je vodstvo povišal Andrej Kotnik. Velić se je žoge dotaknil, a je ta vseeno končala v mreži. V 35. minuti je Osuji zadel vratnico, štiri minute pozneje pa se je sam znašel pred Velićem, a bil nenatančen.

59. minuta je tekla, ko je Kotnik petič v tej sezoni zatresel mrežo. Najboljši strelec Prve lige je popolnoma neoviran zadel z glavo po podaji Milana Šimčaka z leve strani. V 68. minuti je domača ekipa vodila že s 4:0, potem ko je napako Luke Gučka, ki je izgubil žogo pred kazenskim prostorom, unovčil Kaheem Parris. Piko na i visoki zmagi je v 93. minuti postavil Anis Jašagić, ki je poslal žogo pod prečko.

Shabanhaxhaj v 91. minuti rešil Muro pred porazom

Dardan Shabanhaxhaj je Muri priboril točko. Foto: www.alesfevzer.com
Dardan Shabanhaxhaj je Muri priboril točko. Foto: www.alesfevzer.com

Tabor je bil na Fazaneriji na pragu tretje zaporedne zmage, toda Mura se je rešila v 91. minuti. Sobočani imajo še naprej težave v obrambi, saj so letos prejeli že 11 golov, so jih pa tudi dali deset. Tokrat so dvakrat zadeli, čeprav so pogrešali prva napadalca, saj je Nikola Petković zaradi poškodbe meniskusa izgubljen za tri mesece, Mirlind Daku pa je manjkal zaradi birokratskih zapletov na Kosovu.

Gostitelji so si že v uvodni minuti priigrali prvo priložnost, ko se je žoga kotalila mimo golove črte, toda nihče je ni potisnil v mrežo. Če so imeli Sobočani v uvodnih minutah več od igre, pa so povedli gostje. Po izbiti žogi sežanske obrambe je Kai Cipot pred svojim kazenskim prostorom izgubil nadzor nad žogo, kar je izkoristil Jakoslav Stanković. Potem ko domači branilec za trenutek ni vedel, kje je žoga, jo je napadalec Tabora odvzel in zabil svoj tretji gol v tej sezoni.

Mura in Tabor sta se razšla brez zmagovalca

Kai Cipot se je za napako odkupil na začetku drugega polčasa, ko je po podaji Luke Bobičanca s prostega strela z desne strani, premagal Jana Koprica, ki mu je žoga med nogama ušla v mrežo. Mura je po izenačenju prevzela pobudo, toda Tabor je v 68. minuti znova povedel, ko je z roba kazenskega prostora zadel Milan Kocić. Sobočani so pritisnili, napadalna igra pa se jim je obrestovala v sodnikovem dodatku, ko je najprej nekoliko z desne strani streljal Tio Cipot. Koprivec je žogo dobil, a le do Dardana Shabanhaxhaja, ki je izenačil na 2:2.

V Olimpijo prihaja Rui Pedro

Novo pridobitev imajo v Olimpiji, Ljubljančani so se okrepili s 24-letnim Ruijem Pedrom, napadalcem, ki lahko igra na več položajih. "Vesel sem, da sem podpisal pogodbo z Olimpijo in upam, da bom pripomogel k uspehom kluba. Navijačem lahko obljubim, da bom dal prav vse od sebe na igrišču, da klub doseže zastavljene cilje," je ob tem povedal nekdanji portugalski mladinski reprezentant.


Prva liga, 5. krog

MURA − CB24 TABOR SEŽANA 2:2 (0:1)
1800; K. Cipot 49., Shabanhaxhaj 91.; Stanković 25., Kocić 68.

Mura: Obradović, Pucko, Morris, K. Cipot, Beganović, Maruško (62./Šroler), T. Cipot, Klepač (62./Lorbek), Bobičanec (72./Majić), Kous (72./Kozar), Shabanhaxhaj.

Tabor: Koprivec, Letaj, Štravs (46./Nikolić), Al. Zeljković, Kouao, Kljun (64./Da Costa), Ad. Zeljković, Korošec, Kocić (80./Struna), Stanković (89./Mahne Vatovec), Khali (64./Iscaye).

Sodnik: Asmir Sagrković (Vrhnika)


KOPER − KALCER RADOMLJE 5:0 (2:0)
1100; Osuji 1., Kotnik 13./11-m, 60., Parris 68., Jašaragić 93.

Koper: Golubović, Šimčak, Palčič, Žužek, Novoselec, Correia (81./Benedičič), Vešner Tičić, Kotnik (od 71./Krajinović), Osuji (71./Jašaragić), Parris (71./Šipovac), Šušnjara (71./Kolobarić).

Radomlje: Velić, Marković (75./Justin), Vrhovac (67./Jazbec), Guček, Hrvoj, Ševelj, Nuhanović, Čuić, Cerar (67./Šošić), Sever (59./Tahiraj),

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)


Nedelja ob 20.15:
DOMŽALE − MARIBOR

Ponedeljek ob 20.15:
OLIMPIJA − GORICA

Že odigrano:
CELJE − BRAVO 1:0 (1:0)
1000; Gbamble 42.

Lestvica:                             
KOPER                 5  4 0 1 11:4 12
OLIMPIJA              4  4 0 0  6:0 12
KALCER RADOMLJE       5  2 2 1  6:7  8
CELJE                 5  1 3 1  5:5  6
MURA                  5  1 3 1 10:11 6
DOMŽALE               4  1 2 1  5:5  5
CB24 TABOR SEŽANA     5  1 2 2  5:6  5
GORICA                4  1 0 3  5:6  3
BRAVO                 5  1 0 4  1:5  3
MARIBOR               4  1 0 3  4:9  3