Kronaveter je zanesljivo izvedel strel z enajstih metrov. Foto: www.alesfevzer.com
Kronaveter je zanesljivo izvedel strel z enajstih metrov. Foto: www.alesfevzer.com

Koper je izgubil prvič po osmih tekmah. Predtem ga je v 5. krogu premagala prav Mura.

Mura v sodnikovem dodatku dobila derbi s Koprom

Domači so po minuti molka v spomin na umrlega Diega Maradono bolje začeli srečanje pred prazno Fazanerijo. Nizali so obetavne akcije pred vrati gostov, a jih niso uspeli kronati z zadetkom. Dvakrat se je izkazal tudi vratar Koprčanov Ivan Vargić.

Prvi polčas na Fazaneriji brez golov
Muraši so v nadaljevanju nekoliko umirili ritem oziroma so Koprčani vzpostavili ravnotežje. V 38. minuti bi Luka Bobičanec skorajda premagal svojega vratarja Marka Zalokarja, potem ko je nespretno odbil predložek iz kota. Prvi polčas se je končal brez golov.

Zadetki Cipota, Mulahusejnovića in Gorenca v Murski Soboti

Jalovi napadi Mure
Tudi drugi del je Mura začela podjetneje. Varovanci Anteja Šimundže so nizali obetavne akcije, a brez pravega zaključka. V 57. minuti je pri gostih vstopil njihov najkreativnejši igralec Dare Vršič, ki je zamenjal Ivico Guberca. Malo pozneje sta nevarno sprožila Jure Travner in Dragan Lovrić.

Krajinoviću ni uspelo matirati Zalokarja
V 70. minuti se je po napaki Jana Gorenca velika priložnost ponudila Nikoli Krajinoviću, ki je sam prišel pred Zalokarja, a je ta dobil dvoboj.

Nardin Mulahusejnović je izenačil. Foto: www.alesfevzer.com
Nardin Mulahusejnović je izenačil. Foto: www.alesfevzer.com

Cipot povedel Muro v vodstvo
V 76. minuti je domači trener Ante Šimundža na igrišče poslal Kaija Cipota, ki je tri minute pozneje Muro povedel v vodstvo. Nino Kouter je z desne strani poslal predložek v kazenski prostor, kjer je Cipot visoko skočil in žogo mojstrsko z glavo poslal v malo mrežico nemočnega Vargića.

Mulahusejnović izenačil
A Koprčani se niso predali. V 85. minuti je v hitro izpeljanem napadu Krajinović z leve strani poslal žogo na daljšo vratnico, kjer jo je Nardin Mulahusejnović z glavo pospravil v mrežo. Malo pozneje je imel Koper priložnost za zmago, a je Žan Karničnik blokiral poskus Krajinovića.

Analiza po tekmi Mura - Koper

Gorenc na pravem mestu po vratnici Travnerja
In ko je že kazalo, da se bo srečanje končalo brez zmagovalca, je Mura v 93. minuti izpeljala zmagovito akcijo. Travner je po predložku iz kota najprej stresel okvir vrat, a je žoga prišla do Gorenca, ki jo je nato s kakšnega metra potisnil čez golovo črto v mrežo. Končna statistika govori o premoči Mure: streli 17:4, v okvir vrat 6:2, posest žoge 53:47 – vse za domače.

Državno prvenstvo: Mura : Koper, 14. kolo, posnetek celotne tekme

Peta zaporedna zmaga vodilnih Mariborčanov
Vodilni Mariborčani so z veliko težav dosegli peto zaporedno zmago. Sežanski Tabor se je znova izkazal za zelo neugodno ekipo, ki jih je v zadnjih treh medsebojnih tekmah v Sežani vselej premagala, točko pa jim je vzela tudi na zadnjem medsebojnem srečanju v štajerski prestolnici.

Tudi tokrat je bila ekipa, ki jo je še na začetku letošnjega prvenstva vodil Mauro Camoranesi, zdajšnji trener Maribora, blizu presenečenja. Ključen trenutek se je zgodil v 82. minuti, ko je po nespretnem štartu Mihaela Briškega v kazenskem prostoru nad Janom Repasom sodnik Rade Obrenović takoj pokazal na belo točko, Rok Kronaveter pa je bil natančen izvajalec.

Mariborčani do minimalne zmage nad žilavimi Sežanci

Sežanci so se odlično postavili na igrišču in v prvih 35 minutah domačim niso dopustili resnejše priložnosti. V zadnjih desetih minutah prvega dela so Mariborčani pritisnili, a Rudi Požeg Vancaš in Jan Repas nista uspela matirati Jana Koprivca. Tik pred odmorom je Žan Kolmanič z leve strani poslal ostro žogo v sredino, kjer pa je bil Jasmin Mešanović za kakšen korak prekratek.

Pritisk Štajercev se je nadaljeval tudi na začetku drugega dela, v 57. minuti je lepo priložnost zapravil Kronaveter, ki ni izkoristil lepe podaje Požega Vancaša.

Ura je hitro tekla in Camoranesi je v 66. minuti okrepil napad. Vstopila sta Aljoša Matko in veteran Marcios Tavares. Osem minut pred koncem je sodnik Rade Obrenović po prekršku Briškega nad Repasom po mnenju gostov prestrogo dosodil enajstmetrovko.

Vijoličasti so imeli v zadnjih minutah veliko prostora. Matko je v enem izmed zadnjih napadov neoviran prišel pred Koprivca, vendar mu ga ni uspelo premagati.

14. krog:

MURA ‒ KOPER 2:1 (0:0)
Cipot 79., Gorenc 93.; Mulahusejnović 85.

Mura: Zalokar, Travner, Lovrić, Gorenc, Karničnik, Kouter, Bobičanec, Horvat, Žižek (76./Cipot), Marić (87./Štrakl), Filipović (76./Maroša).

Koper: Vargić, Mišić, Rajčević, Guberac (58./Knežević), Jozinović (62./Čirjak), Dodlek (81./ Stevanović), Pejić, Barišić (58./Vršič), Žužek, Krajinović, Spinelli (58./Mulahusejnović).

Sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj)


MARIBOR ‒ CB24 TABOR SEŽANA 1:0 (0:0)
Kronaveter 83./11-m

Maribor: Jug, Felipe Santos, Martinović, Peričić, Kolmanič, Pihler (84./Vrhovec), Cretu (66./Tavares), Repas (84./Dervišević), Požeg Vancaš (66./Matko), Kronaveter, Mlakar (17./Mešanović).

Tabor Sežana: Koprivec, Briški, Nemanič, Ristić, Salkić, Aliaj (46./Mihaljević), Zebić (70./Makoumbou), Grobry (85./Stančič), Sever, Rovas (46./Babić), Fahd Ndzengue (69./Djalo Balde).

Sodnik: Rade Obrenović (Ljubljana)


Nedelja ob 13.15:
BRAVO ‒ CELJE

Ob 15.15:
ALUMINIJ ‒ GORICA

Ob 17.15:
DOMŽALE ‒ OLIMPIJA

Lestvica:                              
MARIBOR             14  8 4 2 29:16 28 
MURA                14  7 4 3 17:8  25 
OLIMPIJA            13  7 3 3 17:9  24 
KOPER               14  6 5 3 21:15 23 
CB24 TABOR SEŽANA   14  5 3 6 16:17 18 
CELJE               13  4 4 5 13:14 16 
DOMŽALE             12  3 4 5 17:19 13 
BRAVO               12  3 3 6 12:18 12 
GORICA              13  2 4 7 10:21 10 
ALUMINIJ            13  2 4 7  8:23 10