Maribor je na zadnjih treh tekmah premagal Bravo, Radomlje in Gorico. Gol razlika: 10:1. Foto: www.alesfevzer.com
Maribor je na zadnjih treh tekmah premagal Bravo, Radomlje in Gorico. Gol razlika: 10:1. Foto: www.alesfevzer.com

Vijoličasti so s 4:1 slavili zmago v Novi Gorici, kjer so v razmiku 15 minut v prvem delu zabili tri gole. "Dobro smo vstopili v tekmo. Vedno se bojim teh dvobojev po reprezentančnih dvobojih. Zgodi se, da padeš iz tekmovalnega ritma, in potreben je čas, da se stvari ustalijo. Odigrali smo zelo dober prvi polčas. Po prvem golu smo se tudi psihološko razbremenili. Morda je bil to tudi naš najboljši polčas," je povedal Krznar.

"Z drugim polčasom ne morem biti zadovoljen, čeprav je Gorica spremenila sistem. Nismo se prilagodili, nekaterih zamisli nismo udejanjili. Manj smo bili tudi agresivni. Po prejetem golu smo bili spet bolj stabilni. Tekma je bila odločena že po prvem polčasu, a se tako ne sme komunicirati pred igralci in mediji. Tekmo je treba odigrati do konca. Velikokrat se je zgodilo, da po vodstvu s 3:0 padeš v brezno," je srečanje ocenil Krznar.

Sorodna novica Maribor tekmo proti Gorici odločil že v prvem polčasu; Janjičić znova rešil Celje

"Potrebujemo širši kader in tu ne gre za floskulo"

V prvem delu so se med strelce vpisali Jan Repas, Roko Baturina in Rok Kronaveter, v drugem še prvič v sezoni rezervist Žan Vipotnik. "Med reprezentančnim premorom smo pripravili nekaj stvari. Veseli me prispevek s klopi Vipotnika in drugih. Potrebujemo širši kader in tu ne gre za floskulo. Nekaj igralcev se je izkazalo na treningih, a jim tudi tokrat nisem mogel dati priložnosti glede na razvoj dogodkov. Morajo biti potrpežljivi. Nadaljevali smo tako kot pred premorom, a zdaj prihajajo prave preizkušnje," se zaveda Krznar. Že v soboto v Ljudski vrt prihaja Koper, sledi večni derbi z Olimpijo v Ljubljani.

"Zadovoljen sem s fazo obrambe, ki je bila res čvrsta in stabilna. Tekmecu skoraj nismo dovolili nobene priložnosti. Tako smo pomagali tudi vratarju Pridgarju, ki je bil praktično prvič med vratnicama. Zdaj moramo to podaljšati na 90 minut, ne samo na 45," je dejal Krznar. "Res je, da je hendikep, ker sta poškodovana prvi in drugi vratar, vendar kogar ni, brez njega se mora. Samo je dobil priložnost in jo izkoristil. Zanj se je odločil trener vratarjev Miha Pirih, seveda stojim za njegovo odločitvijo. Zdaj je pred nami teden treninga, morda še kdo pride v prvi plan in začetno enajsterico. Pripravili se bomo dobro, te tekme bodo težke. Današnja predstava nam daje vero, da v njih vstopamo kot favoriti," je optimist Krznar.

Sorodna novica Olimpija po premoru igrala podobno kot pri 40 stopinjah – malce zaspano

"Vse izhaja iz dobre obrambe"

Marko Tolić je bil podajalec pri prvih dveh zadetkih, a se ni mogel izogniti kritiki. "Seveda sem zadovoljen z njegovimi podajami, moram pa tudi povedati, da sem nezadovoljen z njegovo obrambno igro v drugem polčasu," je rojaka tudi okrcal Krznar.

Maribor je na zadnjih dveh tekmah dosegel devet golov. Hrvaški trener vse pripisuje obrambi. "Vse izhaja iz dobre obrambe. Po 1:0, ko imaš za sabo neko stabilnost, greš v večje tveganje. To potem prinaša gole. Tudi sam sem presenečen in nisem pričakoval, da bomo tako razpoloženi. Na srečo sem slab napovedovalec," pravi Krznar.

Na vprašanje, koliko bo šele golov, ko pride Josip Iličić, je z nasmeškom odgovoril: "Uh, to pa ne vem. Rekel sem, da sem slab napovedovalec izidov, tako da ne bom rekel nič."

Zadetki s tekme Gorica - Maribor