Damir Krznar je bil optimističen na uvodu priprav. Maribor ima zelo zahteven razpored na začetku spomladanskega dela. Po gostovanju v Kopru sledi derbi z Olimpijo v Ljudskem vrtu. Že po teh dveh tekmah bo marsikaj jasno.
Damir Krznar je bil optimističen na uvodu priprav. Maribor ima zelo zahteven razpored na začetku spomladanskega dela. Po gostovanju v Kopru sledi derbi z Olimpijo v Ljudskem vrtu. Že po teh dveh tekmah bo marsikaj jasno.

Po načrtu, ki ga je pripravil trener Damir Krznar, bo uvodni del priprav moštvo opravilo v Ljudskem vrtu, 21. januarja pa sledi selitev v Belek v Turčiji. Pred tem bo prvi test za vračanje tekmovalnih občutkov v domačem okolju, 17. januarja proti Aluminiju.

Na seznamu za začetek priprav je bilo 34 igralcev: Ažbe Jug, Menno Bergsen, Samo Pridgar, Marko Zalokar, Martin Milec, Andraž Žinič, Nemanja Mitrović, Luka Uskoković, Max Watson, Sven Šoštarič Karič, Gregor Sikošek, Igancio Guerrico, Vid Koderman, Jan Repas, Aleks Pihler, Aljaž Antolin, Vladan Vidaković, Altin Kryeziu, Marcel Lorber, Alen Dizdarević, Tine Čuk, Luka Božičković, Rok Kronaveter, Ivan Brnić, Marko Božić, Josip Iličić, Marko Tolić, Ishaq Kayode Rafiu, Daniel Šturm, Marin Laušić, Žan Vipotnik, Roko Baturina, Rok Sirk in Marcos Tavares mlajši.

Sikošek ni našel pravega izziva drugje
Pihler in Šturm po dolgotrajnih poškodbah še nista pripravljena za večje obremenitve, Šoštarič Karič pa zaradi lažje poškodbe vadi po prilagojenem programu.

Zvestobo ekipi je do leta 2026 obljubil Marcos Tavares mlajši, sin najboljšega strelca v zgodovini Prve lige. Gregor Sikošek je podaljšal pogodbo. 28-letni bočni branilec bo predvidoma ostal do konca sezone 2025/26. "Imel je željo, da bi naredil korak naprej, kar je seveda normalno. Ni še našel pravega izziva, v Sloveniji sploh ne," je pojasnil športni direktor Marko Šuler.

Milec: Na začetku spomladanskega dela bomo pripravljeni

V poštev pridejo igralci, ki so boljši od zdajšnjih
"Moramo nadaljevati, kjer smo ostali. Končnica jeseni je bila zelo lepa, z dobro povezavo in številnimi napadalnimi akcijami. Zdaj sledi, kar je najtežje, ponavljati takšne izvedbe, skušati se vrniti na tedanjo raven in jo še dvigniti. Ne bo nam lahko, že v prvih petih krogih je pred nami pet derbijev in moramo biti ustrezno pripravljeni že za prvega proti Kopru. Veseli spoznanje, da lahko celoten del opravimo skupaj. Stabilnost izvedbe je eden izmed temeljnih namenov, ne želimo si dovoliti napak iz jesenskega dela, ob tem bomo skušali zmanjšati nihanja v igri. Če bomo ostali zdravi, verjamem, da bomo uspešni. S športnim direktorjem sva se pomenila o kadru, zadovoljni smo s kakovostjo ekipe. Imamo nekaj imen na seznamu, ki bi bila zanimiva za nas, a ne bomo rinili brezglavo. Če se bo kaj pojavilo na trgu, se bomo odzvali. V poštev pridejo igralci, ki so boljši od zdajšnjih. Takšni pa stanejo," je razmišljal Damir Krznar.

Stanje na tehtnici je zadovoljivo
"Premor je bil nekoliko daljši, kar je včasih dobro, da se vrneš nazaj lačen nogometa, dodatno motiviran. Izhodišče je zelo spodbudno. Stanje na tehtnici je bilo zadovoljivo, le dva igralca sta imela kilogram viška. Kar devet igralcev pa je prišlo nazaj s kilogramom ali dvema manj. Tako da smo dobili potrditev, da so zadolžitve, ki so jih imeli, fantje dosledno opravili in se pojavili na pripravah v trenutno dobri pripravljenosti. Prvi cilj je, da med pripravami ostanemo zdravi in se izognemo poškodbam. Le zdrav igralec lahko izpolni, kar zahtevamo od njega. Po prvih testih je opazno, da so bili fantje zelo resni, stoodstotno so opravili načrt individualnega dela med premorom in zdaj sledi oblikovanje moštva," je poudaril Krznar.

Na pripravah morda celo preveč igralcev
"Zbrali smo se v velikem številu. Všeč mi je, da je več igralcev na začetku na voljo na zimskih pripravah kot poletnih, a nas je morda celo nekoliko preveč. Predvidoma je v večji meri zdajšnji kader tisti, s katerim bomo vstopili v spomladanski del. Bomo najbrž ob skupnem dogovoru seznam kandidatov nekoliko še skrčili. Fantje bodo dobili priložnost za dokazovanje na pripravah, potem pa bomo iskali rešitve, ali bi bilo za koga izmed mlajših igralcev primerno skleniti dogovor o posoji v članski konkurenci," je razmišljal trener vijoličastih.

Iličić bo igral precej več
Navijače najbolj zanima, ali bo imel Josip Iličić večjo minutažo v spomladanskem delu. "Oddelal je že 10 dni vadbe po predvidenem programu. Ob koncu jeseni smo zanj pripravili načrt dela pod vodstvom Željka Filipovića, ki je bil v celoti izpolnjen. Z namenom, da se lahko od prvega dne priprav takoj vključi v delo z ekipo in da se izognemo tveganju poškodb. Josip je lahko v spomladanskem delu naša velika pridobitev, saj bo njegova prisotnost na igrišču neprimerno večja," je dodal Krznar.

Vijoličasti začeli priprave na spomladanski del Prve lige