Antoine Makoumbou je bil stalni član prve enajsterice Maribora. Foto: www.alesfevzer.com
Antoine Makoumbou je bil stalni član prve enajsterice Maribora. Foto: www.alesfevzer.com

Makoumbou, ki je z Mariborom v pretekli sezoni postal državni prvak in je klubu pomagal preskočiti še prvo oviro v letošnjih kvalifikacijah za Ligo prvakov, je s klubom s Sardinije podpisal štiriletno pogodbo.

V Parizu rojeni Makoumbou, ki ima potni list Konga, je v mlajših kategorijah igral za Monaco, nato pa oblekel dres Ajaccia, za katerega pa ni odigral uradne tekme. Nato je sledila selitev k drugi ekipi Mainza, v jesenskem delu sezone 2020/21 pa je okrepil vrste Tabora Sežane.

Na Krasu je opozoril nase in najprej kot posojeni nogometaš odšel k Mariboru pred začetkom lanske sezone, vijoličasti pa so ga nato 1. januarja letos dokončno pripeljali v svoje vrste. Makoumbou je za Tabor odigral 24 tekem, za Maribor pa 36. V dresu Mainza je pred tem zbral sedem tekem.

Za reprezentanco Konga, za katero je debitiral septembra lani, je odigral deset tekem in dosegel en gol.

Šuler: Prestop bi bilo po finančni plati nesmiselno zavrniti
To je prestop, ki bi ga bilo po finančni plati nesmiselno zavrniti. Antoine je s svojimi igrami izzval zanimanje številnih klubov, kljub vmesnim prejetim ponudbam smo vztrajali pri določeni ceni in na koncu tudi iztržili, kar smo želeli. Zagotovo gre po drugi strani za igralca, ki ga bo težko nadomestiti in ki ga bomo pogrešali ne samo v Mariboru, ampak v celotni slovenski ligi. Kot igralec z nadarjenostjo, ki je ne srečaš pogosto, verjamem, da še ni na svojih najvišjih obratih. Skupaj smo izpisali zanimivo, uspešno zgodbo, ko je le v enem letu iz Ljudskega vrta prišel do prestopa v Italijo. Ob tem velika zahvala z naše strani, saj je Antoine pokazal, kaj mu pomeni Maribor. Igral je pošteno in profesionalno do zadnjega trenutka, tudi na zadnji tekmi v sredo. Ta prestop pomeni, da je mogoče tudi v tem zahtevnem obdobju ustvarjati lepe zgodbe. Ponosni smo na skupne trenutke, Antoineu pa želimo vso srečo na novi poti,” je ob potrditvi prestopa dejal športni direktor Marko Šuler.

Makoumbou: Prestop v Maribor se je izkazal za odlično potezo
Antoine Makoumbou je ob koncu zgodbe v vijoličastem dodal: "Vesel sem, da sem se poslovil z zmago in pomagal moštvu do napredovanja v naslednji krog. Po drugi strani pa sem žalosten, da ne morem sodelovati v nadaljevanju kvalifikacij. Toda za menoj ostaja izjemno obdobje s čudovitimi spomini na Maribor, v katerem je eno leto hitro minilo. Odločitev lanskega poletja o prestopu v Maribor se je izkazala za odlično potezo. Osvojili smo naslov prvaka, zdaj pa zapuščam moštvo na začetku nove sezone, za katero prav tako verjamem, da bo uspešna. Selitev v Italijo pomeni zame nov korak. Upam, da mi bo šlo dobro in se bom počutil podobno prijetno kot v Mariboru. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil vsem v klubu, ki so me od prvega dne lepo sprejeli in mi pomagali, da sem bil uspešen na igrišču. Predvsem pa navijačem, s katerimi sem imel odličen odnos in so mi pomenili veliko podporo. Hvala vsem!”