Marko Nikolić ostaja na klopi Olimpije Foto: www.alesfevzer.com
Marko Nikolić ostaja na klopi Olimpije Foto: www.alesfevzer.com
Ranko Stojić, Marko Nikolić in Milan Mandarić
Milan Mandarić verjame, da lahko Nikolić izpolni veliki cilj v Ljubljani. Foto: www.alesfevzer.com
Eleke tik pred koncem preprečil poraz Olimpije

Nikolića se je razburil zaradi predolgega proslavljanja zadetka Elekeja za 1:1 v 93. minuti. Iz televizijskega posnetka je razvidno, da je Nikolić vzkliknil "idiota crnog" (idiot črni), kar zagotovo ne bo ušlo disciplinski komisiji nogometne zveze.
"Klub spoštuje pravila športnega ferpleja, kot tudi različnost rase, vere in ostalih posameznikovih okoliščin, ter spodbuja sprejemanje teh v družbo ne glede na njihovo versko, rasno ali katerokoli drugo pripadnost. Od vsakršnih dejanj posameznikov, ki bi odstopali od načel filozofije delovanja kluba, se ta ograjuje in jih ostro obsoja," je pojasnil predsednik Milan Mandarić.

Mandarić pomiril strasti
"Toda v tem primeru smo po tehtnem premisleku in pogovoru z Markom Nikolićem in Blessingom Elekejem prišli do ugotovitve, da dejanje našega trenerja ni bilo uperjeno v nogometaševo rasno pripadnost. Opazka Marka Nikolića je bila namreč izrečena v afektu; želja, da se pride do zmagovitega zadetka, pa je bila ogromna. To sicer nikakor ne opravičuje dejstva, da se je zgodilo to, kar se je. Toda zaradi ene opazke, ki je bila izrečena v afektu, nismo želeli z morebitno napačno odločitvijo škodovati mlademu in zelo nadarjenemu strokovnjaku, pred katerim je svetla trenerska prihodnost. Vsi smo usmerjeni zgolj h končnici sezone in izpolnitvi skupnega cilja," je dodal Mandarić.

Nikolić se je opravičil
"V prvi vrsti bi se želel opravičiti vsem - predsedniku, športnemu direktorju, Blessingu Elekeju in naposled vsem navijačem Olimpije za nenamerno opazko, ki je, ko sem jo videl kasneje na televizijskem posnetku, zvenela zelo neokusno in vredna obsojanja. V dozdajšnjem delu trenerske kariere se mi kaj podobnega še ni zgodilo in se mi v prihodnje zagotovo ne bo ponovilo. V omenjeni opazki ni bilo nikakršnega namena žalitve na rasni osnovi ali česarkoli drugega, kar bi napeljevalo na kakršnokoli drugo obliko diskriminacije. Ne nazadnje sem se v zimskem prestopnem roku na vse kriplje zavzemal za prihod Juliusa Wobaya, v preteklosti pa sem sodeloval s številnimi nogometaši z drugih celin, saj sem vselej stremel k maksimalnemu spoštovanju drugačnosti," je pojasnil Nikolić.

"Bolj kot športni je zame še pomembnejši človeški faktor. Ne želim, da me kdorkoli povezuje z izrazi, kot so nestrpnost, rasizem, diskriminacija in podobno ... Danes sva imela z Elekejem dolg pogovor, kakršnega imava praktično vsak dan, saj fantu želim pomagati pri njegovem razvoju. Dejal mi je, da je mojo opazko razumel kot reakcijo, ki se zgodi v afektu. Ni nobena skrivnost, da je Blessing Eleke izjemno nadarjen nogometaš in resnično poseben fant, ki spoštuje skromnost in iskrenost. Tudi v tem primeru je pokazal, za kako velikega človeka gre. Ponavljam, opravičujem se vsem, ki sem jim z včerajšnjim nespretnim dejanjem povzročil bolečino. Moja edina želja je bila, da bi po izenačenju v 92. minuti skušali doseči še zmagoviti zadetek. Moje misli so popolnoma usmerjene h končnici državnega prvenstva in izpolnitvi začrtanega cilja - osvojitvi naslova državnega prvaka. Ob koncu bi se želel zahvaliti vsem v klubu za razumevanje, ki so mojo opazko razumeli kot dejanje v afektu in ne kot primer rasne nestrpnosti," je razlagal Nikolić, ki je pozimi prevzel zeleno-bele. Na klopi je nasledil Marijana Pušnika.
Olimpija ima na lestvici dve točki naskoka pred Mariborom, v soboto pa gostuje v Domžalah.

Eleke tik pred koncem preprečil poraz Olimpije