Sežanci so se pogumno spustili v boj z Mariborčani, ki so začeli s precej spremenjeno postavo. V 12. minuti so Kraševci izpeljali nevaren napad, v katerem so zapored poskusili Predrag Sikimić, Milošev in Leon Sever, a je domačim branilcem uspelo blokirati njihove poskuse. Malo pozneje je Marko Ristić po podaji iz kota nevarno streljal z glavo, njegov poskus pa je za las zletel mimo leve vratnice Kenana Pirića.

Mariborčani so po porazu z Rosenborgom sredi tedna nujno potrebovali zmago, ki je vsaj za nekaj časa prinesla
Mariborčani so po porazu z Rosenborgom sredi tedna nujno potrebovali zmago, ki je vsaj za nekaj časa prinesla "mir v hišo". Foto: www.alesfevzer.com

Gol Kronavetra upravičeno razveljavljen

Zadetki s tekme Maribor – Tabor

Na drugi strani je Dino Hotić v 19. minuti z desne strani sam pritekel pred Ariana Renerja, a je vratar Tabora s pravočasnim izhodom iz vrat dobil "dvoboj na štiri oči". V 24. minuti je Rok Kronaveter zadel v polno, vendar je bil zadetek (upravičeno) razveljavljen zaradi nedovoljenega položaja.

Mojstrovina Hotića za 1:0
Maribor je v 34. minuti le povedel. Izbita žoga je na robu kazenskega prostora prišla do Hotića, ki jo je nato mojstrsko z levico z diagonalnim strelom poslal za hrbet Renerja. Žoga je v mreži končala ob levi vratnici.

Sikimić izenačil po "darilu" Ogrinca
A zaostanek ni vzel volje gostom. Najprej je nevarno poskusil Sever in namučil Pirića. V 42. minuti je bil pri žogi spet Sever, Sandi Ogrinec mu je izbil žogo, a naravnost na nogo Sikimiću, ki se je sam znašel pred Pirićem in ga rutinirano matiral za 1:1.

Babić nespametno dobil rdeči karton, Razdrh rumenega

Če se po jutru dan pozna, potem se bodo Sežanci v prvi ligi borili za več kot zgolj obstanek. Foto: www.alesfevzer.com
Če se po jutru dan pozna, potem se bodo Sežanci v prvi ligi borili za več kot zgolj obstanek. Foto: www.alesfevzer.com

V 45. minuti je Stjepan Babić zaradi nepotrebnega "nabijanja" žoge prejel rumeni karton, nato pa se je sodnika Romana Glažarja očitno lotil še z neprimernimi besedami, zato mu je ta pokazal rdeči karton. Odločitev je razburila tudi trenerja Kraševcev Andreja Razdrha, ki je dobil rumeni karton.

Prvi gol Požeg Vancaša za Maribor
Maribor je v drugem polčasu pritiskal za vodstvo in v 54. minuti le kronal terensko premoč. Okrepitev Rudi Požeg Vancaš je na levi strani iz igre vrgel gostujočega branilca, nato pa z diagonalnim strelom v malo mrežico matiral Renerja. To je bil prvi gol Belokranjca v vijoličastem dresu. V 64. minuti je pri Mariboru vstopil povratnik po poškodbi Luka Zahović.

Sikimić šokiral Ljudski vrt
In ko je kazalo, da bo Maribor dotolkel nasprotnika, je Sežana v 73. minuti šokirala Ljudski vrt. Sever je podal s prostega strela z leve strani, Sikimić pa je z glavo za bližnjo vratnico ukanil Pirića. Vrag je odnesel šalo, zato je domači trener Darko Milanič malo pozneje v igro hkrati poslal Jasmina Mešanovića in Marcosa Tavaresa.

Zahović mož odločitve
In to se je obrestovalo v 83. minuti. Tavares je namreč po predložku z leve strani žogo spustil do Zahovića, ta pa jo je "s prve" pospravil za hrbet Renerja. Težko prigarano zmago domačih je v 91. minuti potrdil še Rok Kronaveter, ki je zadel z roba kazenskega prostora.

Šturm presenetil Čadeža
Na uvodni tekmi dneva je Mura s 3:1 premagala Triglav v gosteh. Prekmurci so v Kranju povedli v 21. minuti, ko je zadel Klemen Šturm, ki je sprožil s kakšnih 35 metrov in presenetil vratarja Luko Čadeža, ki je nerodno posredoval, tako da mu je žoga med rokama ušla v mrežo.

Nogometaši Mure se veselijo vodilnega gola Klemna Šturma (v sredini) v Kranju. Foto: www.alesfevzer.com
Nogometaši Mure se veselijo vodilnega gola Klemna Šturma (v sredini) v Kranju. Foto: www.alesfevzer.com

Karamarko z glavo v polno, nato zakrivil 11-m

Zadetki s tekme Triglav – Mura

V sodnikovem podaljšku prvega polčasa je Marin Karamarko povišal na 2:0, potem ko je po podaji iz kota z glavo matiral Čadeža. Na začetku drugega dela je Karamarko v svojem kazenskem prostoru igral z roko, sodnik Slavko Vinčić je pokazal na belo točko. Zanesljivo jo je izvedel Luka Majcen.

Bobičanec diagonalno v malo mrežico
Vse upe domačih je z golom v 78. minuti pokopal Luka Bobičanec, ko je pobegnil obrambi po levi strani. Domači so najbrž pričakovali podajo v sredino, a je sam meril v daljši kot vrat in poskrbel za 3:1.

Razveljavljena gola Majcna in Maroše

Olimpija z 10 goli najučinkovitejša ekipa prvenstva

To je bil tudi zadnji gol na tekmi oziroma zadnji veljavni. Domači so sicer že v naslednji minuti odbito žogo spravili v gol, a je bil strelec Majcen predtem v prepovedanem položaju, podobno pa je bilo pet minut zatem, ko je na drugi strani zadel Maroša, sodniki pa so tudi ta gol razveljavili. Mura se je z zmago zavihtela na tretje mesto prvenstvene lestvice.

Petkov uvod v 5. krog je v Šiški v Ljubljani pripadel Aluminiju. Proti Bravu je odločil četrti gol sezone zdaj osamljenega najboljšega strelca prvenstva Luke Štora. Štajerci so tako presenetljivo vsaj začasno prevzeli vodstvo v Prvi ligi.


PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE

5. krog

TRIGLAV - MURA 1:3 (0:2)
900; Majcen 47./11-m; Šturm 21., Karamarko 45., Bobičanec 78.

Triglav vs Mura( id: 18355572 datum: 11.7.2019)

MARIBOR - CB24 TABOR SEŽANA 4:2 (1:1)
2.500; Hotić 34., Požeg Vancaš 54., Zahović 83., Kronaveter 91.; Sikimić 42., 73.

Maribor vs Tabor Sežana( id: 18216142 datum: 11.7.2019)

Nedelja ob 18.00:
DOMŽALE - CELJE

Ob 20.10:
RUDAR - OLIMPIJA
Prenos na TV Slovenija 2 in MMC-ju.

BRAVO - ALUMINIJ 0:1 (0:0)
650; Štor 49.
RK: Amuzie 82./Aluminij

Ekipa
ZRPGToč.
Aluminij53206:211
Olimpija431010:410
Mura422010:78
Maribor51317:66
Triglav52039:126
Tabor Sežana52035:86
Bravo51136:94
Rudar40316:73
Celje40314:53
Domžale30125:81