Dino Hotić se seli v tujino. Foto: www.alesfevzer.com
Dino Hotić se seli v tujino. Foto: www.alesfevzer.com

Maribor in Cercle Brugge sta dosegla dogovor o prestopu. Po poročanju športnega časopisa EkipaSN naj bi Mariborčani zanj dobili 1,2 milijona evrov odškodnine.

24-letni Hotić je podpisal triinpolletno pogodbo z zadnjeuvrščenim moštvom belgijskega prvenstva, so razkrili na spletni strani belgijskega kluba.

Hotić, novopečeni reprezentant Bosne in Hercegovine, je bil v Belgiji predstavljen že danes po opravljenem zdravniškem pregledu. Novega člana so pozdravili tudi na Twitterju belgijskega kluba.

Maribor potrdil odhod Hotića
Ob prestopu se je oglasil tudi mariborski klub – na Twitterju so se Hotiću zahvalili za vse vijolične trenutke in mu zaželeli srečo v Belgiji. Vijoličastim se je pridružil še kot mladinec in od leta 2012 v mariborskem dresu odigral 159 tekem. Zabil je 22 golov.

"Potrjujemo prestop in odhod našega otroka, ki je v Ljudskem vrtu prehodil pot od nadarjenega fanta do zrelega moškega, očeta in vrhunskega nogometaša. Spremljali smo njegov razvoj, ga usmerjali na razvojni poti in mu pomagali, da pride do takšnega nivoja. Dino, zahvaljujemo se za čudovitih osem skupnih let. V nadaljnji karieri mu želimo vse najboljše, da mu uspe napredek, kot mu je v Mariboru, tudi v novem klubu. Po takšni skupni zgodbi za Dina velja: Enkrat viola, zmeraj viola," je za mariborsko klubsko stran povedal športni direktor Zlatko Zahovič.

Vijoličasti v torek začenjajo priprave za spomladanski del prvenstva. Ta se bo začel 22. februarja, ko bo v Ljudskem vrtu gostovala vodilna Olimpija.