Novi trener Sergej Jakirović bo na klopi Maribora na uradni tekmi debitiral prihodnjo nedeljo v Domžalah. Foto: MMC RTV SLO
Novi trener Sergej Jakirović bo na klopi Maribora na uradni tekmi debitiral prihodnjo nedeljo v Domžalah. Foto: MMC RTV SLO
Koper z odlično igro do remija v Ljudskem vrtu

Primorci so povedli v 9. minuti, ko je po protinapadu in lepi podaji nekdanjega nogometaša vijoličastih Dareta Vršiča zadel najboljši strelec druge lige Lovre Čirjak.

Za izenačenje je v 35. minuti z roba kazenskega prostora poskrbel Rok Kronaveter z natančnim strelom po tleh v desni kot vrat Ivana Vargića. Akcijo so pripravili Alexandru Cretu, Luka Zahović in Jasmin Mešanović.

Za vodstvo Maribora, ki je v drugem polčasu igral z drugimi enajstimi nogometaši, je v 47. minuti zadel Gregor Bajde po prodoru in podaji Andreja Kotnika z desne strani. Koper je v 52. minuti izenačil prek Darka Mišića, čigar predložek s strani je presenetil Kenana Pirića v vratih državnih prvakov.

Mariborčani bodo pred nadaljevanjem prvenstva odigrali še eno pripravljalno tekmo, v soboto bodo merili moči z Bravom. Na prvi tekmi so pred štirimi dnevi premagali Nafto s 3:1.

Na tekmi Bravo – Radomlje je bilo danes 1:1. V dvoboju s 60-minutnima polčasoma je za Radomlje v prvem polčasu zadel Žan Nikolič, za Bravo pa v drugem Ibrahim Arafat Mensah. Rudar Velenje je s 3:0 ugnal Šmartno.

42-letni Jasmin Handanović želi braniti tudi v naslednji sezoni

Prijateljska tekma:
MARIBOR – KOPER 2:2 (1:1)
Kronaveter 35., Bajde 47.; Čirjak 9., Mišić 52.

Maribor: 1. polčas: Handanović, Klinar, Mitrović, Rajčević, Viler, Dervišević, Cretu, Kronaveter, Požeg Vancaš, Mešanović, Zahović. 2. polčas: Pirić, Mutavčić (76./Milec), Peričić, Koblar, Kolmanič, Vrhovec, Pihler, Maher, Kotnik, Bajde, Tavares.

Koper: Vargić, Badžim, Žužek, Cerovec, Pejić, Jozinović, Dodlek, Mišić, Čirjak, Vršič, Đermanović. Igrali so še: Bužan, Martinaga, Požrl, Jelić-Balta, Meštrić, Bešir, Baša, Hadžić, Vekić, Šolaja.

Koper se ambiciozno vrača v Prvo ligo