Jasmin Mešanović je dosegel dva zadetka. Foto: www.alesfevzer.com
Jasmin Mešanović je dosegel dva zadetka. Foto: www.alesfevzer.com

Vijoličasti lovijo pravo formo tudi za evropske tekme, že 27. avgusta jih čaka prvi predkog v Evropski ligi proti zmagovalcu obračuna med Collerainom iz Severne Irske in La Fiorito iz San Marina.

Mariborčani, ki so preteklo sezono končali na drugem mestu, so povedli v 21. minuti, ko je po predložku Roka Kronavetra iz kota do strela z glavo prišel Jasmin Mešanović. Žogo je poslal prek vratarja Uroša Likarja in od prečke se je odbila čez golovo črto. Osem minut zatem je po prekršku nad Martinom Kramaričem v kazenskem prostoru sodnik Marko Lackovič pokazal na belo točko. Kronaveter je povišal na 2.0.

V 34. minuti je Semir Smajlagić učinkovito zaključil protinapad, natančno je streljal z leve strani kazenskega prostora.

Na začetku drugega polčasa je vstopil Andrej Kotnik, ki je v 50. minuti zadel za 3:1 po podaji Denisa Klinarja. Mariborčani so se nato razigrali. Kramarič je bil natančen iz bližine v 55. minuti, tri minute zatem je zadel Mešanović in po uri igre še enkrat Kramarič. V zadnje pol ure igre je ritem igre precej padel, saj sta oba trenerja opravila številne menjave.

Prva liga naj bi se začela naslednji konec tedna. V Ljudski vrt bo prišel Aluminij, Gorica pa bo gostovala v Stožicah.

Pripravljalna tekma, Ljudski vrt:
MARIBOR – GORICA 6:1 (2:1)
Mešanović 21., 58., Kronaveter 29./11-m, Kotnik 50., Kramarič 55., 60.; Smajlagić 34.

Maribor: Jug (61./Pirić), Klinar (79./Bobarić), Martinović, Peričić, Viler (61./Kolmanič), Cretu (73./Maher), Pihler (73./Mihelič), Kramarič (61./Tavares), Kronaveter (46./Kotnik), Felipe Santos (61./Matko), Mešanović (61./ Zahović).

Gorica: Likar, Hodžić, T. Kavčič, Bardanca, M. Kavčič, Grudina, Jermol, Begić, Marinič, Volarič, Smajlagić.
Igrali so še: Marjanović, Kačinari, Aliaga, Predanić, Asante, Bečiri, Schifferl.

Sodnik: Marko Lackovič