Dalibor Volaš je zatresel mrežo Lokomotive, a je bil njegov zadetek razveljavljen. Foto: MMC RTV SLO
Dalibor Volaš je zatresel mrežo Lokomotive, a je bil njegov zadetek razveljavljen. Foto: MMC RTV SLO
Dejan Djermanović
Dejan Djermanović je k Olimpiji prišel sredi decembra. Foto: MMC RTV SLO

V 18. minuti je za trenutno šestouvrščeno moštvo bolgarskega prvenstva naprej zadel Dakson Soares da Silva, ki je v kazenskem prostoru neoviran prišel do Jasmina Handanovića in poslal žogo v levi spodnji kot. Slabih 20 minut pred koncem je vodstvo povišal Ilian Jordanov. Po strelu iz kota se je žoga odbila do roba kazenskega prostora, Jordanov pa je z natančnim udarcem premagal Mateja Radana.
V 81. minuti je sodnik zaradi nedovoljenega položaja razveljavil zadetek Daliborja Volaša. Ta je skupaj z Arghusom in Draganom Jelićem v Belek pripotoval v četrtek zvečer. V nedeljo se bo Maribor pomeril še z romunskim prvoligašem Vasluijem, ki je na drugi tekmi miniturnirja po 11-metrovkah izgubil proti Hajduku s 7:8.

V torek so vijoličasti s 3:2 premagali Sturm iz Gradca. Strelci so bili Nejc Potokar, Dejan Mezga in Alen Ploj. V bližino Antalye so odpotovali v soboto, domov pa se bodo vrnili čez teden dni.

NK Celje je v sredo dobil novo vodstvo. Predsednica je postala Alenka Obrul, podsekretarka za investicije in javna naročila v upravi občine Štore. "Trenutno stanje iz finančnega pogleda je slabo. Veliko obveznosti je odprtih še za nazaj, zato bo moj prvi cilj urediti finančno stabilnost kluba ter napolniti člansko ekipo z domačimi igralci, ki te stanejo manj. To pomeni, da mora biti delo z mladimi kvalitetno." Prejšnji predsednik Branko Goropevšek je bil v klubu samo tri mesece. Zanimivo je, da je tudi direktorica kluba ženska - Majda Smodek.

Olimpija v soboto proti Dalianu
Olimpija, ki je na pripravah v Benidormu v Španiji, bo v soboto na zadnji tekmi turnirja Copa del Sol igrala proti Dalianu iz Kitajske. V torek so Ljubljančani po 11-metrovkah s 5:3 ugnali Göteborg, strelec edinega zadetka v rednem delu tekme je bil v 4. minuti nova okrepitev Dejan Djermanović. Prejšnjo soboto je bil Mölde boljši z 2:1, za Olimpijo je zadel še en novinec Nikola Nikezić.
MARIBOR - LOKOMOTIVA PLOVDIV 0:2 (0:1)
da Silva 18., Jordanov 72.

Maribor: Handanović, Mejač, Potokar, Rajčević, Trajkovski, Mezga, Mertelj, Cvijanović, Ibraimi, Tavares, Velikonja. Drugi polčas: Radan, Majer, Vidović, Potokar (68./Kek), Viler, Milec, Lesjak, Filipović, Črnic, Berić, Volaš.

Lokomotiva Plovdiv: Pavlov, Rodrigues, Bengelloun, Djakov, Venkov, Zlatinski, Georgiev, da Silva, Todorov, de Carvalho, Lazarov. Igrali so še: Kocev, Vitanov, Jordanov.