Rudi Požeg Vancaš je bil zelo razigran in z glavo je poskrbel za vodstvo Maribora. Foto: www.alesfevzer.com
Rudi Požeg Vancaš je bil zelo razigran in z glavo je poskrbel za vodstvo Maribora. Foto: www.alesfevzer.com

15-kratni slovenski prvaki so v Kidričevem dobili zadnjih sedem medsebojnih obračunov. Zadnjič so tam izgubili maja leta 2017, kar je bil tudi edini poraz Maribora na desetih medsebojnih tekmah v Kidričevem.

Jug odbil strel Horvata z bele točke

Jug odbil strel Horvata z bele točke
Mariborčani so imeli v uvodnih 20 minutah veliko posest žoge. Aluminij je bil v podrejenem položaju in iz prvega poskusa je prišel do enajstmetrovke. Po kotu je do žoge prišel Jure Matjašič, Denis Klinar je njegov strel blokiral z roko, sodnik Matej Jug pa je pokazal na belo točko. Mario Lucas Horvat je streljal z desno nogo, Ažbe Jug pa je z odlično parado žogo odbil.

Požeg Vancaš najprej v vratnico, nato pa v mrežo
To je vlilo še več poguma Mariborčanom. V 24. minuti je Jan Mlakar z natančno podajo našel Rudija Požega Vancaša, ki je poslal žogo mimo Luke Janžekoviča, toda zadel vratnico.

Požeg Vancaš in Mitrović kronala premoč Maribora

V 35. minuti je Martin Milec podal do Jana Repasa, ki je z desne strani ostro podal pred gol in Požeg Vancaš je iz bližine preusmeril žogo v mrežo.

Branilec Mitrović znova na pravem mestu
Repas se je izkazal tudi pet minut pred odmorom. Poslal je natančen predložek iz kota, Nemanja Mitrović pa je z glavo zabil žogo od prečke v mrežo.

"Krona" z volejem postavil piko na i
Rdeče-beli so v uvodu drugega polčasa z odločnejšo igro na sredini igrišča skušali napasti zasluženo prednost Maribora, a niso našli prave poti do gola Juga. Namesto tega je Maribor v 60. minuti z uspešnim protinapadom povečal prednost. Z volejem z desne strani je podajo Jana Mlakarja spretno v mrežo poslal Rok Kronaveter. Izjemna poteza enega najboljših igralcev Prve lige v zadnjem desetletju.

Kronaveter z izjemnim strelom potrdil zmago Maribora

Azemović znižal tik pred koncem
V zaključku tekme je Aluminij, ki ostaja predzadnji na prvenstveni lestvici, vendarle prišel do častnega zadetka. Po dveh strelih rezervista Roka Prše čez gol v kratkem razmiku, je Emir Azemović v 84. minuti po kotu z glavo poslal žogo v mrežo. Maribor je bil dve minuti pozneje blizu četrtega gola, a je Mlakarjev projektil z 20 metrov zadel vratnico.

Jug: Pokazali smo pravi obraz
"Igrali smo zelo dobro. Hvala bogu, da sem ubranil strel z enajstih metrov. Pokazali smo pravi obraz. Tako mora delovati Maribor. Nadzorovali smo potek srečanja vseh 90 minut, žoga je krožila hitro. Želim pomagati ekipi, da se lovorika vrne v Maribor," je povedal junak tekme Jug.

Azemović dosegel častni gol za Aluminij

"Tekma je bila zelo podobna kot tista proti Muri. Imeli smo veliko priložnosti, tokrat pa smo jih uspeli realizirati. Pri izidu 0:0 je ubranjena enajstmetrovka prelomila potek srečanja," je povedal trener Maribora Mauro Camoranesi.

Grubor: Po zapravljeni 11-m smo bili v šoku
"V prvem polčasu nismo bili na pravem nivoju. Zamujali smo v dvobojih. Nismo uspeli priti v vodstvo z bele točke. To je bil šok in do odmora bi lahko prejeli še kakšen zadetek več. V drugem polčasu smo pritisnili, a nas je Maribor presekal s protinapadom. Z igro v drugem polčasu sem zadovoljen," je dejal trener Aluminija Slobodan Grubor.

Analiza po tekmi Aluminij - Maribor

Prvo tekmo sezone pred dobrima dvema mesecema je s 3:0 dobil Maribor, a za zeleno mizo. Aluminij je zaradi koronavirusa želel prestaviti tekmo, vendar ga na NZS-ju niso uslišali. Kidričani v Maribor niso prišli, tako da so tekmo s 3:0 registrirali za vijoličaste.

Aluminij znova nemočen proti Mariboru

Na Fazaneriji remi brez zadetkov
Drugo četrtino prvenstva sta v Murski Soboti odprla vodilna Mura in branilec naslova Celje. Na Fazaneriji je bil en gledalec – legendarna navijačica Trejzika – in 0 zadetkov. Mura je bila konkretnejša, imela je tudi večjo posest žoge (55:45). Po podaji Nina Kouterja in Klemna Šturma je bilo na začetku dvoboja pred celjskim golom dvakrat vroče, še posebej po poskusu Žige Kousa, vendar je žoga zletela čez gol.

Dušan Kosić in Ante Šimundža sta bila po koncu lahko zadovoljna s točko. Foto: www.alesfevzer.com
Dušan Kosić in Ante Šimundža sta bila po koncu lahko zadovoljna s točko. Foto: www.alesfevzer.com

Tudi v drugem polčasu je Mura pred gol pošiljala nevarne predložke, Amadej Maroša in Andrija Filipović z glavo nista dobro zadela žoge. V sodnikovem dodatku se je stresla celjska mreža, z glavo je bil natančen Filipović, toda Murin napadalec je bil v prepovedanem položaju.

Sodnik spregledal igranje z roko
Celjani (trener Kosić je naredil nekaj sprememb v prvi enajsterici) si z izjemo poskusa Ivana Božića iz prvega polčasa niso znali priigrati resnejše priložnosti, jih je pa stranski sodnik oškodoval za enajstmetrovko, saj je sredi prvega polčasa po strelu Kadušića spregledal igranje z roko Nina Kouterja v kazenskem prostoru. Celjani so tako še na četrti zaporedni prvenstveni tekmi ostali brez zmage. V strelih je bilo 12:12 (2:3 v okvir vrat).

"Tekma z malo priložnostmi, a z veliko koncentracije na obeh straneh," je komentiral trener Mure Ante Šimundža in pohvalil domačo obrambo.

Trdi obrambi zdržali Fazaneriji
Preloženi še dve pokalni tekmi

Z NZS-ja sporočajo, da sta tekmi osmine finala slovenskega pokala med Triglavom in Celjem ter Beltinci in Domžalami, ki bi morali biti 11. novembra, zaradi epidemije prestavljeni. Tako Triglav kot Beltinci namreč igrajo v drugi ligi, kjer je tekmovanje prekinjeno. Že pred tem je bila preložena tudi tekma med drugoligašema Nafto 1903 in Fužinarjem Vzajemci.

10. krog:
MURA – CELJE 0:0

Mura: Obradović, Gorenc, Karničnik, Lovrič, Šturm (85./Horvat), Kouter, Kotar, Kous, Bobičanec, Žižek, Maroša (81./Cipot).

Celje: Rozman, Brecl, Zaletel, Stojinović (46./Ćalušić), Kadušić, Šporn (72./Benedičič), Vrbanec, Kerin (89./Kuzmanović), Pungaršek (64./Dangubić), Božić, Bezjak.

Sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana)


ALUMINIJ – MARIBOR 1:3 (0:2)
Azemović 85.; Požeg Vancaš 35., Mitrović 40., Kronaveter 60.
Horvat (Aluminij) je v 21. minuti zapravil 11-m.

Aluminij: Janžekovič, Jakšić, Pantalon (64./Džankić), Azemović, Krajnc, Grajfoner (46./Čermak), Horvat, Kim (65./Štusej), Pečnik (46./Pečnik), Matjašič, Maletić (65./Flakus Bosilj).

Maribor: Jug, Pihler, Mitrović, Peričić, Milec (68./Felipe Santos), Klinar, Vrhovec (68./Mihelič), Repas (68./Obreht), Požeg Vancaš (89./Mešanović), Kronaveter (82./Tavares), Mlakar.

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)


Torek ob 16.00:
KOPER – CB24 TABOR SEŽANA

Ob 18.00:
GORICA – OLIMPIJA

Sreda, 18. novembra, ob 13.30:
BRAVO – DOMŽALE

Lestvica:                             
MURA                10  5 3 2 14:6  18
MARIBOR             10  4 4 2 20:12 16
OLIMPIJA             9  4 3 2 10:7  15
CB24 TABOR SEŽANA    9  5 0 4 14:13 15
KOPER                9  3 4 2 13:9  13
BRAVO                9  3 2 4 10:14 11
CELJE               10  2 4 4  8:12 10
DOMŽALE              8  2 3 3 11:12  9
ALUMINIJ             9  2 3 4  7:14  9
GORICA               9  2 2 5  9:17  8