Veselje Mariborčanov z navijači po koncu napete tekme na Bonifiki. Foto: MMC RTV SLO/M. R.
Veselje Mariborčanov z navijači po koncu napete tekme na Bonifiki. Foto: MMC RTV SLO/M. R.

Derbi vodilnih ekip pred 2500 gledalci na Bonifiki je postregel z imenitno predstavo predvsem v drugem polčasu. Izbranci Radovana Karanovića so se veselili tretje zaporedne zmage v spomladanskem delu in imajo šest točk naskoka pred Koprom in Olimpijo.

Ognjen Mudrinski je spomladi v izjemni formi. To je bil že peti zadetek napadalca na četrti tekmi. Foto: www.alesfevzer.com
Ognjen Mudrinski je spomladi v izjemni formi. To je bil že peti zadetek napadalca na četrti tekmi. Foto: www.alesfevzer.com

Vratnica preprečila avtogol Mitrovića
Koprčani, pri katerih zaradi kazni ni igral Ivan Borna Jelić Balta, so bili v prvem polčasu nevarnejši. Prvo priložnost so imeli Mariborčani, v 13. minuti je poskusil Ognjen Mudrinski z roba kazenskega prostora, toda koprski vratar Adnan Golubović ni imel veliko dela.

V 26. minuti je Lamin Colley po protinapadu z desne strani podal pred vrata, žogo je skušal izbiti Nemanja Mitrović, a je to storil nespretno in zadel vratnico. Dve minuti zatem je z leve strani poskusil Karlo Bručić, na pravem mestu pa je bil današnji slavljenec Ažbe Jug, ki je dopolnil 30 let.

Maribor dobil derbi vodilnih na Bonifiki

Mudrinski zanesljivo zadel z bele točke
Kmalu po začetku drugega dela je po podaji Martina Milca z desne strani žoga v kazenskem prostoru v roko zadela Bručića. Sodnik Nejc Kajtazović je takoj pokazal na belo točko. Videosodnik je v 51. minuti potrdil najstrožjo kazen. Žogo si je nastavil Mudrinski, ki je bil zanesljiv izvajalec. To je bil že njegov 12. gol v sezoni, s katerim se je takrat začasno na vrhu lestvice strelcev izenačil z Maksom Barišićem.

Žugelj z glavo povišal na 0:2
Po uri igre so Mariborčani izvedli skrajšan kot, Đorđe Ivanović pa je z desne strani natančno podal v sredino kazenskega prostora. Nino Žugelj je z glavo poslal žogo tik ob vratnici v mrežo za 0:2.

Barišić priigral 11-m in jo tudi sijajno unovčil
Koprčani so v zadnjih 20 minutah močno pritisnili. V 81. minuti je Barišić priigral najstrožjo kazen tudi domačim, ko ga je spotaknil Marko Alvir. Najboljši strelec lige je nato sam izvedel najstrožjo kazen in s "panenko" ugnal Juga za 1:2. Znova se je zavihtel vrh lestvice strelcev.

Kotnik z glavo stresel vratnico
Izbranci Zorana Zeljkovića ob glasni podpori s tribun še bolj pritisnili. Karanović je vse moči usmeril v obrambo, Ivanović in Mudrinski sta zapustila zelenico. Koprčani so si priigrali dva prosta strela iz ugodnih položajev, toda oba so slabo izvedli. V peti minuti sodnikovega dodatka je Andrej Kotnik po podaji iz kota z glavo zadel vratnico. Še jeseni je bil član Maribora, zdaj pa bi jim lahko odščipnil dve pomembni točki v boju za naslov, vendar mu za las ni uspelo.

Takoj zatem je Kajtazović v 96. minuti odpiskal konec napetega srečanja in veliko veselje Mariborčanov se je začelo. Navijači počasi že razmišljajo o 16. naslovu državnega prvaka, trener Karanović pa umirja evforijo, saj je do konca še tretjina tekem.

Karanović po zmagi na Bonifiki zadovoljen, čeprav so trpeli zadnjih 10 minut

Ziljkić zapravil najstrožjo kazen
Gostitelji so bili v Šiški večino srečanja konkretnejši in imeli več priložnosti, a najlepšo priložnost za zmago so imeli zmaji. V 87. je v kazenskem prostoru preigraval Robert Muražija, ki ga je spotaknil Mitja Križan. Žogo je na belo točko postavil Almedin Ziljkić, ki je po prihodu na zelenico poživil ljubljansko igro, toda z obrambo se je izkazal Matija Orbanič. Na tretjem letošnjem obračunu z mestnim tekmecem je tako Olimpija osvojila drugo točko, Brava pa ni premagala že šesto tekmo zapored.

Bravo je v tej sezoni še neporažen proti Olimpiji. Foto: www.alesfevzer.com
Bravo je v tej sezoni še neporažen proti Olimpiji. Foto: www.alesfevzer.com

Že v tretji minuti se je domači vrsti ponudila velika priložnost, ko sta v protinapad stekla Simon Nsana in Luka Kerin, pred njima pa je bil od Olimpijinih branilcev le Marijan Čabraja, toda Kerin je slabo zaključil. V prvem polčasu je bil najnevarnejši gostujoči poskus prosti strel Maria Kvesića, Bravo pa je v 39. minuti prišel do velike priložnosti, ko je napako napravil Damian van Bruggen, toda pred Kerinom je še pravočasno posredoval Ivan Banić, tik pred odmorom pa je Gregor Bajde zgrešil iz bližine.

Bravo je bil nevarnejši tudi v prvem delu drugega polčasa. Bajde je v 53. minuti po kotu z glavo malenkost meril mimo vrat, štiri minute pozneje pa je bil uspešnejši Banić. Zatem se je Olimpija le prebudila. Ivan Prtajin se je slabo odzval v 62. minuti, deset minut pozneje pa je Obranič dobro posredoval po prodoru Ziljkića po levi strani. V 81. minuti je poskusil Aldair Djalo, ki je bil nenatančen, Prtajin pa je dve minuti zatem z glavo žogo poslal za las mimo vrat.

Ziljkić slabo izvedel najstrožjo kazen v Šiški

24. krog:

BRAVO - OLIMPIJA 0:0
1000 gledalcev
Orbanič je v 87. minuti ubranil 11-m Ziljkiću.

Bravo: Orbanič, Križan, Jakšić, Milić, Španring, Nsana, Kurtović, Kavčič, Kerin (78./Memić), Kramarič (78./Kurež), Bajde (76./Maružin).

Olimpija: Banić, Boakye, van Bruggen, Crnomarković, Čabraja, Kapun, Pilj (46./Mudražija), Matko (68./Aldair), Kvesić (67./Ziljkić), Nukić (58./Prelec), Prtajin.

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)


KOPER - MARIBOR 1:2 (0:0)
2500; Barišić 81./11-m; Mudrinski 50./11-m, Žugelj 59.

Koper: Golubović, Palčič, Novoselec, Mittendorfer, Bručić, Izata (72./Guberac), Vešner Tičič (62./Kotnik), Barišić, Osuji (79./Krajinović), Parris, Colley.

Maribor: Jug, Milec, Mitrović, Watson, Sikošek, Makoumbou, Repas (75./Kronaveter), Alvir (90./Uskoković), Žugelj (75./Šturm), Ivanović (82./Sellouki), Mudrinski (82./Sirk).

Sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj)


Odigrano v torek in sredo:
KALCER RADOMLJE - CB24 TABOR SEŽANA 0:0
150 gledalcev

MURA - CELJE 3:2 (2:2)
1000; Bobičanec 10., Horvat 15., 81.; Morozov 34., Janjičić 38.

ALUMINIJ - DOMŽALE 1:1 (0:0)
200; Marinšek 68.; Jakupović 80.

Lestvica:                              
MARIBOR           24  15 3  6 38:24 48 
KOPER             24  12 6  6 40:31 42 
OLIMPIJA          24  12 6  6 28:22 42 
MURA              24   9 9  6 32:36 36 
BRAVO             24   9 8  7 23:21 35 
DOMŽALE           24   9 7  8 33:29 34 
KALCER RADOMLJE   24   7 5 12 30:37 26 
CELJE             24   7 4 13 27:35 25 
CB24 TABOR SEŽANA 24   5 6 13 21:26 21 
ALUMINIJ          24   4 8 12 22:36 20