Matic Maruško je tudi eden izmed kapetanov Mure – na sliki s s trakom na domači tekmi z Olimpijo 21. novembra (0:1), ki je bila sicer sploh prva v sezoni, ki jo je odigral v celoti. Foto: www.alesfevzer.com
Matic Maruško je tudi eden izmed kapetanov Mure – na sliki s s trakom na domači tekmi z Olimpijo 21. novembra (0:1), ki je bila sicer sploh prva v sezoni, ki jo je odigral v celoti. Foto: www.alesfevzer.com

"Z novo, dolgoročno pogodbo Maruško utrjuje položaj enega izmed vodij ekipe in mentorjev za mlade igralce. Pogodba je sklenjena do konca sezone 2024/2025, hkrati pa se že zdaj gleda v prihodnost, da Matic po končani igralski poti še naprej ostane pomemben člen kluba," je ob podpisu pogodbe povedal športni direktor Denis Rajbar.

30-letni branilec se je pozimi pred tremi leti vrnil k matičnemu klubu in postal standardni član zasedbe Anteja Šimundže, ki se v tekoči sezoni bori za naslov državnega prvaka. Na začetku nove sezone sicer ni veliko igral zaradi zdravstvenih težav, v zadnjih krogih pa se je vrnil v začetno enajsterico. V Prvi ligi je nogometaš iz Črncev pri Apačah doslej odigral 155 tekem in dosegel 7 golov. Mura je sicer v sredo prispela na dvotedenske priprave v mesto Lara v turški pokrajini Antalya.

Krajinović prepričal Koprčane
Do konca junija 2023 bo dres Kopra nosil Nikola Krajinović, so potrdili v klubu. Primorci so bili zadovoljni z vtisom, ki ga je v prvi polovici sezone pustil 21-letni Hrvat, ko je krilni napadalec na 15 tekmah dosegel dva zadetka in prispeval podajo.

Škoflek po novem za Torpedo iz Moskve
V Rusiji je medtem delodajalca zamenjal Žiga Škoflek. Potem ko je pred dnevi prekinil sodelovanje z Orenburgom, je po novem član Torpeda Moskve. 26-letni vezist je v karieri igral še za Šampion, Aluminij, Stal Mielec in Rudar Velenje.

Škoflek je s Torpedom podpisal dveinpolletno pogodbo. "Ko smo videli, da Škoflek v Orenburgu dobiva premalo igralnega časa, smo takoj postali bolj aktivni. Ne dvomim, da bo ta nogometaš močno popestril našo napadalno igro in pomagal pri reševanju zastavljenih nalog," je za spletno stran kluba povedal vodja selekcijskega oddelka Maksim Ljapin.

Medved do konca sezone na Poljsko
21-letni napadalec Žan Medved pa bo do konca sezone kot posojen nogometaš Slovana iz Bratislave igral za poljsko Wislo Krakov. Prestop so že potrdili na spletni strani poljskega kluba.

Kot poroča Ekipa SN, pa v klavzuli ni možnosti dokončnega odkupa, Medved se je namreč s Slovanom že dogovoril za novo pogodbo do leta 2025.

Medved je v članski karieri igral za Aluminij, Fužinar in Vis Pesaro, lani pa je prestopil v Slovan iz Bratislave, ki ga vodi Darko Milanič, tam pa igrata tudi Alen Ožbolt in Kenan Bajrić. V jesenskem delu slovaške sezone je Medved igral na 18 tekmah, dosegel pa je štiri gole in dve podaji.