"Imenovanje za glavnega trenerja si štejem v veliko čast in privilegij. Ta funkcija s seboj prinaša tudi ogromno odgovornosti, vendar verjamem, da bomo z vsemi sodelavci v klubu spisali lepo zgodbo. Prepričan sem, da nas čaka lepa prihodnost," je povedal 33-letni Merdanović.

Mlade igralce, ki trkajo na vrata članske ekipe, zelo dobro pozna: "Kar nekaj se jih je že uveljavilo v članski zasedbi in imajo pomembne vloge v ekipi. Tudi v prihodnosti bomo nadaljevali s tem trendom. Časa za spoznavanje ne bo veliko, saj bodo priprave na novo sezono trajale le dobrih pet tednov, zato sem bil z večino fantov že v stiku."

Izvršni direktor kluba Matej Oražem je dodal: "Erik se nam je lani pridružil prav z namenom, da nekoč prevzame člansko ekipo. To se je zgodilo nekoliko hitreje, kot smo vsi pričakovali, vendar smo veseli, da je tako. Po opravljeni analizi zadnjih 15 let smo ugotovili, da naš klub najbolje deluje, ko ga vodi domači trener, tako da je bila naša odločitev relativno lahka. Verjamem, da lahko novo sezono začnemo z boljšimi rezultati in končamo z višjo uvrstitvijo."

V pravkar končani sezoni Prve lige Telemach so Domžale zasedle sedmo mesto, nekaj časa je celo kazalo, da se bodo borile za obstanek. Na klopi so se izmenjali kar trije trenerji. Začel je Simon Rožman, ki se je nato na začetku avgusta po sporu z vodstvom kluba skupaj s športnim direktorjem Senijadom Ibričićem preselil k Sarajevu. Za njim je moštvo vodil Dušan Kosić, od 1. aprila do konca sezone pa nekdanji nogometaš rumene družine Matej Podlogar.