Rok Kronaveter je pred začetkom tekme prejel priznanje za naziv vijol’čni bojevnik 2019, ki ga navijači Maribora vsako leto podelijo najsrčnejšemu nogometašu kluba. Lani je bil to branilec Saša Ivković. Foto: www.alesfevzer.com
Rok Kronaveter je pred začetkom tekme prejel priznanje za naziv vijol’čni bojevnik 2019, ki ga navijači Maribora vsako leto podelijo najsrčnejšemu nogometašu kluba. Lani je bil to branilec Saša Ivković. Foto: www.alesfevzer.com

"Prvi polčas je bil naš, v drugem pa je bil boljši Maribor. Ko so prejeli zadetek, bi jih lahko matirali z drugim golom. Imeli smo nekaj priložnosti, a nismo dobro odigrali v kazenskem prostoru. Vedeli smo, da Maribor po prvem polčasu nima več česa izgubiti. Vse so iztisnili iz sebe v drugem polčasu in plod tega je končni izid 1:1," je povzel trener Ljubljančanov.

"Vložek je bil velik, morali smo igrati na izid, zato nismo veliko tvegali. Remi je pravičen," se je strinjal Vitja Valenčič.

Hadžić je moral zaradi kartonov Mackyja Bagnacka in Mirala Samardžića na novo sestaviti osrednji branilski par. Poleg kamerunskega novinca Daniela Kamyja je priložnost dobil še Marko Putinčanin, ki je sicer vezist. 18-letni Matija Burin je ostal na klopi.

Ob odmoru se jim je uspelo umiriti
Na drugi strani je Milanič v obrambo postavil 20-letnega Luko Koblarja, ki je debitiral v prvi ligi: "Na celotnih pripravah je dokazal, da lahko nanj računamo. Ima zelo malo izkušenj, zato pričakujem še velik napredek. Ves čas je bil obremenjen. Ko mu prvič nekaj ni uspelo, bi ga lahko ekipa zaščitila."

Mladi branilec je v 33. minuti slabo odbil žogo po predložku Endrija Cekicija z desne strani, "darilo" je izkoristil najboljši strelec prvenstva Ante Vukušić in dosegel 17. gol v tej sezoni.

"Začeli smo dobro, nato pa smo bili sredi prvega polčasa negotovi z žogo. To je tekmec izkoristil in zadel. Nismo imeli posesti, sledili so si slabi sprejemi. Po prejetem zadetku smo se izgubili. Potrebovali smo nekaj minut, da smo se zbrali. Ob odmoru se nam je uspelo umiriti. V drugem polčasu smo se držali načrta proti dobremu tekmecu. Dosegli smo zadetek in bili blizu drugega. S celotno predstavo sem zadovoljen, saj je bil tudi tekmec kakovosten," je razmišljal Milanič, ki je želel dobiti dinamiko na krilnem položaju in tja uvrstil Felipeja Santosa.

Delitev točk po napetem večnem derbiju

Zahović začutil pok v gležnju
Gostitelji so izenačili v 52. minuti z zadetkom Roka Kronavetra z glavo. "Zelo nevaren je v kazenskem prostoru tekmeca. Ima pravi občutek in v trenutku, ko je malce več prostora, je zelo razigran. V drugem polčasu je prevzel odgovornost, res je bil motiviran. Pokazal se je v zelo dobri luči," ga je pohvalil Milanič. Trener Maribora je obžaloval, da v nadaljevanju niso bili dovolj natančni, ko so jim tekmeci pustili veliko prostora.

Skrbi pa mu je povzročila poškodba Luke Zahovića, ki je moral dobrih deset minut pred koncem mesto na zelenici prepustiti Marcosu Tavaresu. "Začutil je pok v gležnju. Vprašanje je, kaj je to. Zelo hudo bo, če bo dolgo odsoten. Mešanović ni treniral dva tedna, imamo še Tavaresa. Tekme si sledijo zelo hitro."

Kronaveter je odigral svoj prvi derbi v dresu Maribora v Ljudskem vrtu, saj je julija manjkal zaradi rdečega kartona v Velenju. "Presekal nas je gol Olimpije in do konca prvega polčasa nismo bili dobri. Drugi polčas je bil odličen. Poleg gola smo imeli dve veliki priložnosti, sam sem zadel tudi vratnico. Pri zadetku je Požeg Vancaš vse naredil sam, ni mi bilo težko pospraviti žoge v prazna vrata. Dobro sva se ujela in upam, da bo še naprej tako."

"Bezjak bo moral še precej delati"
Hadžiću je bilo žal, da je imela Olimpija v sklepnem delu priprav na spomladanski del prvenstva težave zaradi nekaterih poškodb: "Veliko nam še manjka, nimamo še tekoče igre, lovimo se še. Preširoko stojimo v obrambi."

V 68. minuti je v ogenj poslal tudi novinca Romana Bezjaka, čeprav je naredil le en trening z ekipo. "Seveda še ni imel občutka. Moral bo še precej delati, da bo v pravi formi."

Navijači Maribora že vse od 17. novembra 2017 čakajo na novo zmago nad Olimpijo v Ljudskem vrtu. Niz neporaženosti Ljubljančanov na stadionu pod Kalvarijo se je podaljšal na šest tekem.

V naslednjem krogu bo Olimpija v torek ob 16.00 v Stožicah gostila Triglav, Maribor pa bo v sredo ob 17.00 gostoval pri Muri. Prenos bo na TV Slovenija 2 in MMC-ju.

Po remiju na derbiju se obeta velik boj za naslov prvaka