Darko Milanič se je v letošnji sezoni z vijoličastimi veselil dvojne krone. Foto: Aleš Fevžer
Darko Milanič se je v letošnji sezoni z vijoličastimi veselil dvojne krone. Foto: Aleš Fevžer

45-letni Izolan je osvojil štiri naslove državnih prvakov, tri pokalne naslove in dva superpokala ter ekipo dvakrat popeljal v Evropsko ligo. Že več let je imel ponudbe tujih klubov, a je vsa ta leta ostal zvest Mariboru. Največ zanimanja zanj sta pokazala Sturm iz Gradca in CSKA iz Sofije.
Zahoviča čaka težko delo
Prav zaradi tega predstavlja današnja večerna odločitev primorskega strokovnjaka, da bo nove trenerske izzive iskal drugje, šok za klubsko vodstvo. Športni direktor Zlatko Zahovič bo moral hitro najti zamenjavo, saj se že prihodnji mesec začenjajo kvalifikacije za Ligo prvakov.

Več bo znanega na torkovi novinarski konferenci v Ljudskem vrtu.

Rus še tri leta v Celju
Trener nogometašev Celja Miloš Rus je z vodstvom kluba sklenil dogovor o podaljšanju sodelovanja. S finalisti slovenskega pokala je podpisal triletno pogodbo. "Dogovorjeni smo bili, da se bomo o morebitnem nadaljnjem sodelovanju odločali po koncu sezone. Zdaj je več kot očitno, da so bili vsi, ki so povezani s članskim moštvom, z opravljenim delom zadovoljni," je po novem dogovoru za uradno spletno stran kluba povedal Rus, ki bo zbral nogometaše 12. junija, ko se bodo začele celjske priprave na novo sezono.