Darko Milanič bo lahko spomladi računal na novega napadalca. Foto: EPA
Darko Milanič bo lahko spomladi računal na novega napadalca. Foto: EPA
Zahovič pripeljal še Mlakarja v Ljudski vrt

Z 19-letnikom, ki je bil zadnjega pol leta posojen Venezii, so v Mariboru podpisali 4,5-letno pogodbo.

"V Italiji sem pridobil dragocene izkušnje, spoznal nove nogometne zakonitosti. Želel sem nov izziv in Maribor je pomenil najboljšo izbiro. Že v prvih urah sem dobil potrditev, da je klub odlično organiziran, to je opazno na vsakem koraku. Konkurenca za mesta v ekipi je velika, a brez tega ne gre. Naredil bom vse, da bom dobil priložnost in verjamem, da je spoznanje, da sem že dosegal zadetke v vijoličastem, ko sem igral za mlado ekipe Fiorentine, dober znak," je za spletno stran mariborskega kluba povedal Mlakar, ki je pred štirimi leti s komaj 15 leti v Fiorentino prestopil iz Domžal. Prestop naj bi bil vreden milijon evrov.

Mlakar se je kalil v primaveri, italijanski mladinski ligi, kjer je v prejšnji sezoni na 36 tekmah dosegel 17 golov. Za člansko zasedbo Fiorentine je debitiral aprila lani na tekmi v Palermu, ko je zamenjal Josipa Iličića.

Fiorentina ga je poleti posodila v Venezio, za katero je zbral tri nastope.

NK Maribor je tudi sporočil, da se je Matej Palčič preselil v Wislo iz Krakova, medtem ko sta Denis Šme in Sandi Ogrinec posojena Aluminiju oziroma Krškemu.

Zahovič pripeljal še Mlakarja v Ljudski vrt