V uvodnih sedmih krogih je Mura doživela tri poraze proti Taboru (0:3), Kopru (3:2) in pred dvema tednoma v Domžalah (4:1). Foto: www.alesfevzer.com
V uvodnih sedmih krogih je Mura doživela tri poraze proti Taboru (0:3), Kopru (3:2) in pred dvema tednoma v Domžalah (4:1). Foto: www.alesfevzer.com

Mura je po hudem poletnem ritmu lahko nekoliko zadihala, okrepil jo je Nardin Mulahusejnović. "Že pred odigranim preostankom tekme proti Radomljam (prejšnji petek so igrali 30 minut, op. a.) smo imeli pet dni treningov, zdaj pa šest dni, predvsem psihološko smo osvežili ekipo. Tudi novinci so ujeli ritem in se spoznali s soigralci. Olimpija ima z novimi igralci zelo hiter prehod iz obrambe v napad, tu imajo največjo kakovost. Morali bomo biti na evropski ravni, psihično in fizično zelo močni, če želimo zmagati," je za klubska družbena omrežja dejal trener Ante Šimundža.

Mitja Lotrič je imel v preteklih tednih nekaj manjših težav s poškodbo, vendar je ta zdaj pozdravljena: "Za nami je peklenski ritem, a vsi smo si tega želeli. Lepo je, ko igraš tekme in zelo malo treniraš. Zdaj nam je seveda prišlo prav, da smo lahko nekaj dni več trenirali in se telesno malo bolje pripravili. Dobro smo se pripravili tudi na tekmeca. Če bomo pravi, se nam ni treba nikogar bati."

V četrtek ob 18.45 bodo muraši v 1. krogu Konferenčne lige v Ljudskem vrtu gostili Vitesse. Njihovi navijači Black Gringosi v teh dneh praznujejo 30. obletnico obstoja.

Milošević: Lahko igramo bolje kot v prvem delu sezone

Tudi trener Olimpije Savo Milošević in njegovi varovanci se premora niso branili: "Ni bilo veliko odsotnih, na voljo je bilo skoraj celotno moštvo. Poskušali smo spočiti ekipo, na drugi strani pa delali na tem, da pridobimo moč in smo bolje tekaško pripravljeni. V drugem polčasu smo namreč na nekaterih tekmah malo padli. Mislim, da nam je uspelo, zadovoljen sem. Mura je verjetno najboljša ekipa v ligi, a na težkih tekmah smo že pokazali, da lahko igramo dobro. Ekipa ve, kakšne so zahteve. Iz tekme v tekmo smo napredovali, zdaj se igralci še bolje poznajo, zato pričakujem, da lahko igramo bolje kot v prvem delu sezone."

"Težko je reči, da je katera od ekip v boljšem položaju. Vemo, po kaj gremo v Prekmurje, in upam, da bomo naš cilj dosegli," je dodal Antonio Delamea Mlinar. Najbolj vroč igralec pri Olimpiji je s štirimi zadetki najboljši strelec lige Almedin Ziljkić. Zeleno-beli so po porazih proti Kopru in Bravu nazadnje dvakrat zapored zmagali, boljši so bili od Domžal (0:2) in Aluminija (3:1).

Aprila je bilo na zadnji medsebojni tekmi v Murski Soboti 3:0 za Muro. Kaznovanih v obeh moštvih ni. Sodnik bo Slavko Vinčić.

Kaj bo pokazal Mudrinski?

Kdo bo novi Rožmanov pomočnik pri Mariboru (s Kačičnikom sta sodelovala vrsto let), uradno še ni znano, po pisanju EkipeSN pa naj bi to postal Radovan Karanović, ki je bil nekoč trener mlajših selekcij Maribora, od poletja pa je vodja mladinske šole Krškega. Člansko moštvo iz Posavja je konec leta 2018 kratek čas vodil v prvi ligi.

Vijoličasti bodo v nedeljo zvečer igrali v Kidričevem pri zadnjeuvrščenem Aluminiju, ki je v dozdajšnjem delu prvenstva prejel manj zadetkov kot Maribor (7:10).

"Na nasprotni strani bo ekipa, ki je zelo kompaktna. Osredotoča se na dolge žoge in išče priložnosti v protinapadih. Na gostovanjih moramo biti boljši kot do zdaj (avgusta so izgubili proti Olimpiji in Kopru, op. a.) in sprejemamo vlogo favorita. Z delovno vnemo sem zadovoljen, prav tako s pristopom. Vmes smo odigrali tekmo z zagrebško Lokomotivo (poraz s 3:0, op. a.) in dobili določene odgovore, kaj vse še je treba postoriti. Vrhovec je kaznovan, Pihler poškodovan. Preostali igralci so na voljo in pripravljeni za nastop. Vsak želi iztisniti iz sebe še nekaj več, da bi izboljšali podobo na igrišču in točkovni izkupiček," razmišljanje Rožmana navaja klubska spletna stran.

V moštvu sta tudi novinca Ognjen Mudrinski in Malik Sellouki. "Mudrinski je bil v zadnjem obdobju brez tekem, zagotovo še ni v najboljšem stanju telesne pripravljenosti. Vemo pa, kaj lahko od njega pričakujemo. Poznam ga iz hrvaške lige, verjamemo v njegovo kakovost."

29-letni srbski napadalec Mudrinski bo v Ljudskem vrtu igral kot posojeni član poljskega prvoligaša Jagiellonia Białystok. Zadnje leto in pol je preživel v Gorici na Hrvaškem, v pretekli sezoni je v hrvaški prvi ligi na 27 tekmah dosegel devet zadetkov in si delil sedmo mesto na lestvici strelcev.


8. KROG

Sobota ob 17.00:
CELJE – DOMŽALE

Ob 20.15:
MURA – OLIMPIJA

Nedelja ob 15.00:
BRAVO – CB24 TABOR SEŽANA

Ob 17.00:
KALCER RADOMLJE – KOPER

Ob 20.15:
ALUMINIJ – MARIBOR

Lestvica:                             
KOPER                6  5 1 0 12:4  16
BRAVO                7  3 4 0  8:3  13
OLIMPIJA             7  4 1 2 12:9  13
MARIBOR              7  4 1 2 12:10 13
MURA                 7  2 2 3 10:14  8
CB24 TABOR SEŽANA    7  2 1 4  6:7   7
CELJE                7  2 1 4  7:9   7
DOMŽALE              6  2 1 3  7:9   7
KALCER RADOMLJE      7  1 2 4  6:10  5
ALUMINIJ             7  0 4 3  2:7   4