Najzvestejši navijači Mure, člani skupine Black Gringos. Foto: www.alesfevzer.com
Najzvestejši navijači Mure, člani skupine Black Gringos. Foto: www.alesfevzer.com

Petković se je v Mursko Soboto preselil brez odškodnine, saj je bil po izpadu svojega dozdajšnjega kluba Chamblyja iz tretje v četrto francosko ligo prost igralec. V tej sezoni je na 30 tekmah prispeval pet zadetkov in dve podaji.

"Z Nikolo smo dobili še zadnjo okrepitev v tem prestopnem roku. Uspelo nam je pripeljati nogometaše, ki smo jih potrebovali. Nikola bo še dodatno zaostril konkurenco v napadu. Ekipa je sestavljena in menim, da je še močnejša, kot je bila v pretekli sezoni," je dejal športni direktor Mure Denis Rajbar.

Petković je največji pečat pustil v srbski prvi ligi, kjer je bil v sezoni 2019/20 v dresu kluba Javor Ivanjica skupaj s še dvema nogometašema najboljši strelec prvenstva. Tedaj je na 30 tekmah dosegel 16 zadetkov in dodal še pet podaj.

Sezono pred tem je v srbski drugi ligi na 37 tekmah zbral 22 golov in osem podaj ter bil drugi strelec lige. Pred dvema letoma se je preselil v Chambly blizu Pariza, ki je takrat igral v francoski drugi ligi. Član tega kluba je bil v sezoni 2020/21 tudi nekdanji napadalec Mure Luka Šušnjara.

Prestopa se veseli tudi Petković: "O klubu sem slišal veliko dobrega od svojega prijatelja Šušnjare in tudi od drugih. Vsi so mi povedali, da gre za odličen klub, kjer ima nogometaš vse pogoje, da napreduje, saj se dela dobro in profesionalno, odnosi znotraj kluba pa so odlični."