Maroša odhaja na Ciper. Foto: www.alesfevzer.com
Maroša odhaja na Ciper. Foto: www.alesfevzer.com

Amadej Maroša je v Fazaneriji neprekinjeno igral od sezone 2016/17 in na 204 uradnih tekmah dosegel 88 zadetkov, kar ga uvršča na prvo mesto strelcev v novejši zgodovini kluba, so zapisali pri Muri.

Zdaj se bo ob plačilu odškodnine prvič preizkusil v tujini, prestop pa bo uradno potrjen, ko bo napadalec opravil zdravniški pregled in podpisal pogodbo, kar naj bi se zgodilo v prihodnjih dneh.

Sorodna novica Čontala ne napoveduje velikih sprememb, glavni cilj je nov preboj v Evropo

Prisoten ob največjih uspehih Mure
"Za nami je izjemno obdobje, popotovanje od tretje lige do Konferenčne lige. Vesel sem, da sem rasel skupaj z Muro in bil zraven ob največjih uspehih kluba. Vsi ti uspehi mi bodo za vedno ostali v spominu. Toda vsaki zgodbi pride konec in tukaj se končuje tudi moja skupna pot z Muro. Vsaj za zdaj," je za spletno stran Mure dejal Maroša.

Ostaja njen navijač
"Mislim, da je prišel pravi čas, da storim korak naprej v karieri. Odločitev ni bila lahka, a želim se preizkusiti tudi na tujem. Hvala vsem v klubu, ki so ves čas verjeli vame, hvala navijačem, Black Gringosom in drugim, ki so nam vedno stali ob strani. Res je, da odhajam iz Mure, a seveda bom ostal njen velik navijač. Hvala za vse," je še povedal.

AEL Limassol, ki ga je leta 2005 nekaj mesecev vodil Bojan Prašnikar, je šestkratni ciprski prvak in sedemkratni pokalni. Trenutno je po 14 krogih deseti med 12 prvoligaši.

Celjani podpisali 17-letnega Aljaža Dodiga

Celje je v svoje vrste privabil še enega mladega nogometaša. Danes je namreč profesionalno pogodbo s klubom iz knežjega mesta podpisal 17-letni krilni nogometaš Aljaž Dodig.

Dodig se je v Celje preselil iz ljubljanskega Brava, za katerega je v letošnji sezoni prve mladinske lige na 14 tekmah dosegel pet zadetkov. Pred prihodom v knežje mesto je poleg Brava igral še za Kalcer Radomlje. S Celjem je podpisal dolgoročno pogodbo in se bo v prihodnje priključil treningom članske ekipe, so še dodali v celjskem klubu. Dodig je sicer aktualni član reprezentance do 18 let, prav tako pa je slovenske barve branil v izbrani vrsti do 16 let.

Celjani so ta teden podpisali profesionalno pogodbo tudi s prvim strelcem mladinske lige Taiem Mateo Panićem in 17-letnim Ninom Milićem.