Nogometaši Nafte so v zadnji sezoni na 36 tekmah zmagali le petkrat. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Nogometaši Nafte so v zadnji sezoni na 36 tekmah zmagali le petkrat. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Za klubom iz Lendave je obdobje številnih težav, dolg je narasel na milijon evrov, glavni sponzor se je umaknil, klub pa ni dobil licence za nastope v prihajajoči sezoni.

Na skupščini kluba so se odločali med prisilno poravnavo in stečajem. Na koncu so se odločili za drugo možnost, ki pomeni konec delovanja kluba. MNZ Lendava in MNZ Murska Sobota sta se dogovorili, da bo novonastali klub kot 14. član lahko nastopil v pomurski ligi v sezoni 2012/2013.
Igralci Mure zahtevajo odstop predsednika Topića
Dramatizirajo se tudi dogodki pri sosednji Muri, ki si je po izjemno uspešni sezoni izborila evropske nastope in jo čakajo kvalifikacije za Evropsko ligo. A finančne težave v klubu se poglabljajo, igralci pa zahtevajo odstop predsednika kluba Miroslava Topića.

Neuradno naj bi celo z odstopom predsednika pogojevali odhod v Baku, na prvo tekmo prvega predkroga Evropske lige. Očitno gre za popolno nezaupanje na relaciji igralci - predsednik, saj so tisti nogometaši, ki so najzaslužnejši za tekmovalne uspehe, v nemogočih razmerah siti praznih obljub. Izredna skupščina kluba, ki naj bi jo sklicali v prihodnjih dneh, bi morala dati odgovore in ponuditi rešitve, saj je stanje dejansko nevzdržno.