Fahd Ndzengue je v letošnji sezoni v Prvi ligi dosegel le en zadetek, v dodatnih kvalifikacijah pa je zadel dvakrat v petih minutah. Foto: www.alesfevzer.com
Fahd Ndzengue je v letošnji sezoni v Prvi ligi dosegel le en zadetek, v dodatnih kvalifikacijah pa je zadel dvakrat v petih minutah. Foto: www.alesfevzer.com

Tekma je postregla z dvema različnima polčasoma. Prvi je bil nezanimiv, igra je potekala predvsem med dvema kazenskima prostoroma, pravih priložnosti ni bilo. V drugem sta se ekipi razigrali, posledica so bili trije goli in še nekaj priložnosti. Gostitelji so bili nevarnejši in so si pred povratno tekmo v nedeljo v Kranju priigrali dva gola prednosti.

Sežanci so bili v zadnjem mesecu Prve lige v skromni formi, saj so na šestih tekmah osvojili le točko. Po petih zaporednih porazih so v zadnjem krogu sezone remizirali v Kidričevem (2:2). Čeprav so se lahko pohvalili z dokaj čvrsto obrambo, so predvsem težave z doseganjem zadetkov botrovale temu, da so Primorci v tretji zaporedni prvoligaški sezoni nabrali le 30 točk.

Ob koncu sezone 2019/20 je bila za Triglav v dodatnih kvalifikacijah usodna Gorica, ki je dobila povratno tekmo v Kranju s 5:0. Gorenjci so v celotni sezoni 2. SNL izgubili le štirikrat.

Trener Sežancev Dušan Kosić je bil zelo zadovoljen po koncu tekme, vendar opozarja, da bo v Kranju še napetih 90 minut. Foto: www.alesfevzer.com
Trener Sežancev Dušan Kosić je bil zelo zadovoljen po koncu tekme, vendar opozarja, da bo v Kranju še napetih 90 minut. Foto: www.alesfevzer.com

Hitro vodstvo gostiteljev
Kraševci so se veselili vodstva že v četrti minuti. Dino Stančič je sprožil z razdalje, Rodrigue Bongongui pa je podstavil nogo, spremenil smer žoge in Luka Čadež je bil nemočen. V prvem delu velikih priložnosti ni bilo, še nekajkrat je s streli poskušal Stančič.

Vipotnik z glavo izenačil
Zanimivejši je bil začetek drugega dela. Tako kot v prvem delu je bilo tudi v drugem zanimivo že v četrti minuti, Kranjčani so izenačili po prekinitvi. Josip Krznarić je izvedel prosti strel, v kazenskem prostoru je bil najvišji Žan Vipotnik, ki je z glavo žogo preusmeril v mrežo.

Triglav je v drugem delu zaigral bolj pogumno, znova se je moral popolnoma odpreti tudi Tabor, tako da je bila igra živahnejša, zanimivih dogodkov pa več. V 55. minuti je Stančić po poskusu predložka v sredino zadel prečko, vratar Čadež pa se je v 57. minuti izkazal po strelu Bongonguija z roba kazenskega prostora.

Ndzengue je najprej zadel iz bližine, nato pa še zabil žogo pod prečko
Ndzengue je v zadnjem delu tekme najprej svojo prvo priložnost zapravil, zato pa je bil na pravem mestu v 75. minuti. Tom Alen Tolić je z desne strani žogo podal v sredino, kjer je Robert Čakš mojstrsko poskusil s strelom s peto, zadel vratnico, od katere se je žoga odbila do Gabonca, ki jo je spravil v mrežo.

Če Ndzengue pri svojem prvem golu ni imel težkega dela, pa je za pravo mojstrovino poskrbel pet minut pozneje. Na robu kazenskega prostora je sprejel žogo, nato pa z močnim in natančnim strelom zadel levi zgornji kot kranjske mreže.

Goričani bodo v Prvi ligi zamenjali Kidričane, zadnjega prvoligaša za sezono 2022/23 pa bomo dobili v nedeljo po dveh tekmah kvalifikacij za popolnitev Prve lige.

Zadetki s tekme Tabor Sežana - Triglav

Kvalifikacije za popolnitev 1. SNL, prva tekma:
CB24 TABOR SEŽANA
- TRIGLAV 3:1 (1:0)
600; Bongongui 4., Ndzengue 75., 80.; Vipotnik 49.

Tabor: Koprivec, Salkić, Nemanič, Briški, Koderman, Zeljković (64./Kouao), Grobry (93./Mavretič), Tolić, Bongongui (75./Čakš), Ndzengue, Stančič (64./Krivičić).

Triglav: Čadež, Matko (83./Vuković), Brkić, Vardić, Ivetić, Krznarić, Kim (62./Potokar), Zlatkov (83./Jakupović), Kopač (62./Kancilija), Vipotnik (89./M. Čeh), Matić.

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)


Povratna tekma, nedelja ob 19.30:
TRIGLAV - CB24 TABOR SEŽANA