Branilec Maribora Arghus si je na petkovem treningu poškodoval ahilovo tetivo. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Branilec Maribora Arghus si je na petkovem treningu poškodoval ahilovo tetivo. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Stanko Preradović
Trener Nafte Stanko Preradović ima kar nekaj težav s sestavo ekipe. Foto: MMC RTV SLO
Darko Brljak
V vrata Hita Gorice bo ob odsotnosti Vasje Simčiča stopil Darko Brljak. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Nikola Nikezić, Bojan Prašnikar in Dejan Đermanović
Bojan Prašnikar je z Nikolo Nikezićem in Dejanom Đermanovićem dobil dobra aduta v napadu. Foto: www.nkolimpija.si
Murska Sobota
Murska Sobota je po treh mesecih premora lačna nogometa, zato bo na tribunah gotovo veliko gledalcev. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Lahko Domžale še dodatno zagodejo vijoličastim?

V torek se je na redni seji v Domžalah sestalo predsedstvo Združenja klubov 1. SNL in volilno skupščino, na kateri bodo volili predsednika, podpredsednika in nadzorni odbor, sklicalo za 5. april.
23. KROG

Sobota ob 15.00:
CELJE - NAFTA

Celjani so ob uvodu v pomlad iz Nove Gorice odnesli veliko točko. Mlado in po večini iz domačih fantov sestavljeno moštvo bo imelo nov zrelostni preizkus v neposrednem dvoboju za obstanek z Nafto. Kaznovana sta Jure Škafar in Dejan Krljanović.
Lendavčani imajo več težav. Visok poraz proti Olimpiji (0:6) gotovo ni blagodejno vplival na moralo ekipe, ki ji jo je v soboto znižal že sodnik Matej Jug s sporno 11-metrovko in izključitvijo Saše Levačiča kmalu po začetku tekme. Poleg Levačiča bodo manjkali še poškodovani Stjepan Caban, Rok Vori, Patrik Vöröš in Aleksander Jerebic. Trener Stanko Preradović ima največ težav v obrambi. Računati ne bo mogel niti na rezervnega vratarja Darka Pršo.

Ob 16.00:
MARIBOR - DOMŽALE

Kako se bodo Mariborčani odzvali po "klofuti" Triglava? Na petkovem treningu se je poškodoval Arghus, ki so ga morali odpeljati v mariborski klinični center, kjer pa se je izkazalo, da ima "samo" grdo rano na ahilovi tetivi in da mu ta ni počila. Mirovati bo moral štiri dni. "V prvem trenutku je šlo za grozovit prizor, bili smo šokirani," je nesrečo Brazilca, ki je med dvobojem obležal na tleh, opisal trener Darko Milanič. V primerjavi s tekmo v Kranju ne napoveduje velikih sprememb v postavi. Martin Milec: "Gostom moramo vsiliti naš slog, z dinamiko, hitrim ritmom."
Domžalčani so na prvi tekmi ugnali Koper in naredili prvi korak k želenemu skoku na lestvici proti mestom, ki prinašajo nastop v Evropi. Med tednom jim je nekoliko nagajala viroza. Trener Darko Birjukov v Ljudskem vrtu ne bo mogel računati na Mitjo Zatkoviča, Uroša Koruna in kaznovanega Liridona Osmanaja. Morda bo ostal še brez koga, na četrtkov trening je s povišano temperaturo prišel tudi kapetan Dalibor Teinović. Lanski podprvaki v Maribor odhajajo optimistični, na zadnjih petih tekmah pod Kalvarijo so izgubili le enkrat, lani v zadnjem krogu.

Ob 18.00:
LUKA KOPER - HIT GORICA

Avgusta je bilo na Bonifiki kar 0:4 za Novogoričane, zato so Koprčani odločeni, da se primorskim "sosedom" oddolžijo za ta visok poraz. Milivoj Bračun ne more računati na poškodovana Aljaža Struno (vrnil naj bi se čez približno 20 dni) in Denisa Popovića ter na kaznovanega Denisa Pergerja. Vprašljiv je tudi nastop Davorja Bubanje.
Pri gostih si je v soboto prst na roki poškodoval vratar Vasja Simičič in moral na operacijo, na "bolniški" so še Nejc in Miha Mevlja, Dalibor Stojanović in Danjel Rakušček. Zaradi kartonov bo manjkal tudi nekdanji član Kopra Nebojša Kovačević. Prvič bo lahko igral nekdanji reprezentant Andrej Komac, ki bo do konca sezone pomagal brezplačno in ne bo dodatno obremenjeval klubskega proračuna. V Novi Gorici se znova ubadajo z resnejšimi finančnimi težavami in so že napovedali krčenje proračuna v prihodnjih dveh sezonah. Na plačilnem seznamu bo od jeseni le še 15 nogometašev.

Nedelja ob 15.00:
OLIMPIJA - RUDAR

Bojan Prašnikar in Dejan Đermanović se bosta srečala z nekdanjimi delodajalci. "Prale" dobro pozna velenjsko zasedbo, zato bi bilo vse razen zmage gostiteljev brez dvoma presenečenje. Đermanović je v ponedeljek v pogovoru za MMC povedal: "V Rudarju so mi dali priložnost, za kar sem se jim oddolžil z goli. V Velenju sem bil samo pol leta, a sem se odlično počutil. Vsekakor bo tekma proti nekdanjemu klubu še dodaten motiv, nadejam se dobre tekme in naj zmaga boljši." V ekipo se po kazni vrača Sreten Sretenović.
Pri Rudarju, ki je prejšnji konec tedna doma klonil pred Muro, ima kartone Rusmin Dedić, poškodovana sta Elvis Bratanović in Boštjan Jelečević, vprašljiv je Matej Podlogar. Trener Milan Đuričić meni, da so takšne tekme, kot bo nedeljska, najlažje. Tisti, ki imajo vstopnico s hokejske tekme Olimpija - Linz, bodo lahko v Stožicah uveljavljali 50-odstotni popust, in na stadion prišli za pet evrov. Za ženske in mladoletne bo vstop prost.

MURA 05 - TRIGLAV
Potem ko je italijanski investitor dokončno potrdil vstop v Muro, so si v Murski Soboti vsaj nekoliko oddahnili. Kaznovanih igralcev pri nobeni ekipi ni, je pa nekaj zdravstvenih težav. Pri Muri sta poškodovana Mate Eterović in Rok Gruškovnjak, v Kranju pa so si med tednom po bitki z Mariborom "lizali rane" Andrej Jožef, Alen Krcić, Anže Jelar in bolni Jalen Pokorn.

Lestvica:  
MARIBOR 22 15 4 3 49:24 49 OLIMPIJA 22 10 7 5 38:26 37 HIT GORICA 22 10 5 7 35:25 35 MURA 05 22 10 5 7 27:27 35 RUDAR 22 8 6 8 37:31 30 DOMŽALE 22 8 4 10 26:34 28 LUKA KOPER 22 7 6 9 28:27 27 CELJE 22 7 5 10 28:33 26 NAFTA 22 5 6 11 25:39 21 TRIGLAV 22 4 4 14 10:37 16

Lahko Domžale še dodatno zagodejo vijoličastim?