Savo Milošević in Milan Mandarić sta si stisnila roki. Foto: NK Olimpija
Savo Milošević in Milan Mandarić sta si stisnila roki. Foto: NK Olimpija

47-letni srbski strateg je s črno-belimi, ki jih je treniral od marca 2019 do septembra 2020, osvojil pokalno tekmovanje v Srbiji. Z izjemo pomočnika pri reprezentanci Črne gore v letih 2011 in 2012 so to tudi njegove edine trenerske izkušnje.

Gre za zelo temperamentnega trenerja. Njegovo delo pri Partizanu je bilo končano, potem ko je med tekmo proti sodniku zalučal plastenko vode.

Mislim, da Olimpija nikoli ni imela boljšega vodje in verjamem, da bo njegova prisotnost v klubu vsem doprinesla dodatno energijo ter pozitiven pogled. Kot predsedniku mi ravno to prinaša veliko zadovoljstvo. Z novim trenerjem smo pogodbo podpisali za dve leti in če se zgodi, da bo to moje zadnje leto pri Olimpiji, potem ne dvomim v uspehe kluba s takšnim trenerjem na čelu.

Milan Mandarić

V svoji igralski karieri je nekdanji podpredsednik srbske nogometne zveze igral na najvišji nogometni ravni. Kariero je začel v Partizanu, iz katerega je prestopil v Aston Villo, pozneje pa je oblekel še dres Zaragoze, Parme, Espanyola, Celte Vigo, Osasune in Rubina iz Kazana.

Na svojem igralskem računu ima tudi več kot 100 nastopov in 37 zadetkov v reprezentančnem dresu (Jugoslavija, Srbija in Črna gora, Srbija)

"Vem, kakšno težo ima Olimpija kot klub. Poznam njeno tradicijo in zgodovino. V veliko čast mi je, da sem postal trener Olimpije. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil predsedniku kluba. Imam veliko željo in entuziazem, da z Olimpijo naredim rezultate, ki si jih takšen klub zasluži. Verjamem, da imamo potencial, da to naredimo," je ob podpisu pogodbe povedal Milošević.

"V veliko veselje mi je, da vam lahko predstavim novega trenerja Olimpije, Savo Miloševića. Po več razgovorih sem bil presenečen nad njegovimi izjemnimi vrlinami, ki jih ima ne le kot trener, ampak v prvi vrsti kot človek. Seveda moram omeniti tudi njegovo igralsko kariero, kjer ga poznamo kot veliko legendo. Mislim, da Olimpija nikoli ni imela boljšega vodje in verjamem, da bo njegova prisotnost v klubu vsem doprinesla dodatno energijo ter pozitiven pogled. Kot predsedniku mi ravno to prinaša veliko zadovoljstvo. Z novim trenerjem smo pogodbo podpisali za dve leti in če se zgodi, da bo to moje zadnje leto pri Olimpiji, potem ne dvomim v uspehe kluba s takšnim trenerjem na čelu," je povedal predsednik Olimpije Milan Mandarić.

Milošević je zamenjal Gorana Stankovića, ki se mu je klub zahvalil za sodelovanje ob koncu sezone.