Aluminij je dobil nazaj dve točki, s čimer se je zadnjega povzpel na predzadnje mesto, saj je v 6 krogih enkrat zmagal in dvakrat remiziral. Foto: www.alesfevzer.com
Aluminij je dobil nazaj dve točki, s čimer se je zadnjega povzpel na predzadnje mesto, saj je v 6 krogih enkrat zmagal in dvakrat remiziral. Foto: www.alesfevzer.com
Sorodna novica Maribor za zeleno mizo zmagal s 3:0, Aluminij v disciplinskem postopku

V uvodnem krogu nove sezone 2020/21 je Aluminij zaprosil NZS za prestavitev tekme 1. kroga zaradi okužb med igralci in odrejene karantene. Prestavitve ni bilo, ker v njo ni privolil gostitelj Maribor. Posledično Aluminij ni pripotoval na tekmo v Ljudski vrt in za zeleno mizo je bila zmaga s 3:0 dodeljena vijoličastim, medtem ko so Kidričane kaznovali s 1500 evri globe in dodatnim odvzemom dveh točk.

Odločitev v dobro nogometne igre
"Komisija za pritožbe NZS je ugotovila, da je pritožba utemeljena ter odločila, da se pritožbi ugodi in se izpodbijani sklep spremeni tako, da se kazen odvzema 2 (dveh) točk ne izreče,"
je sporočila Nogometna zveza Slovenije. Aluminij se je sicer pritožil samo na del sklepa o odvzemu dveh točk in ne na globo ali izid tekme.

V Aluminiju so ob tem poudarili, da je bila situacija v zvezi s pandemijo konec avgusta v klubu res izjemna, zato pozdravljajo odločitev pritožbene komisije. "Prepričani smo, da je odločitev komisije sprejeta v dobro nogometne igre in bo v teh zahtevnih in nepredvidljivih okoliščinah doprinesla k opredelitvi in postavitvi jasnih in primerljivih izhodišč za vse klube Prve Lige Telekom Slovenije," so zapisali v Kidričevemu.

Maribor ni želel prestaviti tekme
Ob tem so šumarji dodali, da so večkrat poudarili, da zavestno sprejemajo posledice odločitve registracijske komisije o neodigrani tekmi in denarno kazen, ter še enkrat poudarjajo, da Maribor tekme žal ni želel prestaviti.

Posledično je Aluminij z zadnjega mesta napredoval na predzadnje, 9., mesto Prve lige, saj se vrača na položaj, ki si ga je priigral na zelenici. Z osvojenimi 5 točkami so Kidričani potisnili Gorico s 4 točkami na zadnje mesto.

Druga okužba v Gorici, tekma z Mariborom ni ogrožena
Medtem pa so iz tabora Gorice sporočili, da je v njihovi ekipi prišlo do druge okužbe z novim koronavirusom. A okuženi igralec ni bil v tesnem stiku z drugimi člani ekipe ter strokovnim vodstvom, tako da bo novogoriška ekipa nemoteno nadaljevala vse svoje aktivnosti. Po pisanju Primorskih novic sta okužena vratar Uroš Likar, ki je bil del mlade reprezentance, kjer se je pojavilo več okužb, in Matija Širok. Gorica se bo v soboto na domačem stadionu pomerila z Mariborom v okviru 7. kroga prve lige Telekom Slovenije. Tekma se bo pričela ob 18.00.

NOGOMET

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE

7. KROG

Sobota ob 15.45:
KOPER - DOMŽALE

Ob 18.00:
GORICA - MARIBOR

Nedelja ob 15.00:
CB24 TABOR SEŽANA - BRAVO

Ob 17.00:
OLIMPIJA - CELJE
Prenos na TV SLO 2 in MMC-ju.

Ob 19.00:
MURA - ALUMINIJ

Lestvica:                             
MURA                 6  4 1 1 10:3  13
BRAVO                6  3 1 2  9:9  10
MARIBOR              6  2 3 1 12:8   9
OLIMPIJA             6  2 3 1  6:5   9
CB24 TABOR SEŽANA    6  3 0 3  9:10  9
DOMŽALE              6  2 2 2 10:9   8
CELJE                6  2 2 2  7:7   8
KOPER                6  1 3 2  7:8   6
ALUMINIJ             6  1 2 3  3:9   5
GORICA               6  1 1 4  6:11  4