Olimpija je v Rogaški Slatini slavila z 2:0. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija je v Rogaški Slatini slavila z 2:0. Foto: www.alesfevzer.com

Dvoboj 11. kroga državnega prvenstva Prve lige, ki ga je v gosteh dobila Olimpija z 2:0, je zaradi neprimernega dogajanja na in ob igrišču sprožil veliko prahu.

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Boštjan Jeglič je zapisal, da bodo morali pri Rogaški zaradi večkratnega žaljivega skandiranja, metanja plastenk in kozarcev na VIP-tribuno proti predstavnikom gostujoče ekipe, vdora dveh navijačev na VIP-tribuno, kjer sta hotela fizično obračunati s predstavniki nasprotne ekipe, odšteti 2600 evrov.

Zaradi konfrontacije med igralci in predstavniki ekipe Rogaška in Olimpija, fizičnega prerivanja in metanja plastenk pa bosta morala tako Rogaška kot Olimpija v blagajno NZS-ja prispevati še vsak po 700 evrov.

Jeglič je tudi že določil kazni po 12. krogu. Mariborčani bodo zaradi neprimernega vedenja navijačev v Ljudskem vrtu na tekmi proti Muri prisiljeni plačati 2650 evrov kazni, medtem pa bo moralo vodstvo črno-belih prav tako zaradi navijačev plačati 600 evrov. Kot je še zapisal disciplinski sodnik, bodo 150 evrov odšteli tudi pri Radomljah.