Foto: Aleš Cipot/Fotolens/BoBo
Foto: Aleš Cipot/Fotolens/BoBo

Mariborčani bodo zaradi hudega incidenta navijačev (odvržen pirotehnični eksploziv na igrišče je poškodoval sedem ljudi) plačali 25.000 evrov kazni. Štiri tekme bodo v Ljudskem vrtu igrali pred praznimi tribunami.

"V nobenem trenutku nismo dobili, niti videli video- ali fotomateriala, ki bi pomenil dokazno gradivo. Na podlagi domneve, da naj bi bilo odvrženo eksplozivno telo iz sektorja za gostujoče navijače, se je težko otresti občutkov, da je bila 'sodba' spisana na valovih populizma in poskusu zadoščenja 'zahtevam' javnosti," so zapisali v izjavi za javnost in dodali, da še "danes nihče ne ve, kje je bil ta posameznik v času tekme in kakšni so bili njegovi nagibi."

"Možnosti je veliko več, kot se zdi na prvi pogled. Kot klub smo v izjavi za javnosti že ob zapuščanju Fazanerije obsodili objestno, nevarno dejanje. Obžalovali dogodek, predvsem pa spoznanje, da so poškodbe utrpeli tudi neposredni udeleženci na igrišču. Zato smo najbolj veseli, da so nogometaši Mure 170 ur po neprijetni izkušnji že igrali na naslednji prvenstveni tekmi njihovega moštva. In to od prve minute."

Direktor Maribora napovedal pritožbo na kazen NZS-ja
Sorodna novica Tekma registrirana s 3:0 za Muro, Mariboru kazen 25.000 evrov

Pri mariborskem klubu tudi poudarjajo, da največ delajo z navijači: "Bili smo prvi na ničkolikih področjih, ki so morda danes že samoumevne za profesionalne športne klube, ko smo jih uvajali, pa smo bili pionirji. Smo kdaj v kakšnem primeru naredili napako? Smo. Kot vsaka družbeno odgovorna skupina, ki je aktivna pri svojih prizadevanjih na športnem, poslovnem ali katerem koli področju. Včasih smo pri namenu bolj uspešni, včasih manj."

"Ker pa dejanja v Murski Soboti ne moremo obravnavati kot delovanje skupine, ampak zgolj posameznika, menimo, da je sklep o kaznovanju vseh gledalcev z zapiranjem Ljudskega vrta prestrog in nesprejemljiv. Pav tako kot spoznanje, da si je disciplinski sodnik vzel pravico poseči tudi v športni, tekmovalni del. Iz 0:2 v razplet s 3:0, ki neposredno vpliva na stanje lestvice. Pri vrhu in dnu. Po zadnji odločbi bi tako ob tekmi jesenskega dela z Rogaško in napovedanemu razpletu nedokončanega dvoboja z Muro torej ostali že brez petih točk, ki bi si jih prislužili po prikazanem na igrišču, ali ob doslednem upoštevanju pravil."

Tednik: Huliganski pok