Navijači Rogaške so napadli športnega direktorja Olimpije Gorana Boromiso. Foto: www.alesfevzer.com
Navijači Rogaške so napadli športnega direktorja Olimpije Gorana Boromiso. Foto: www.alesfevzer.com

Glavni sodnik Alen Bubek je v 91. minuti ob izidu 0:0 dosodil najstrožjo kazen za Olimpijo. V kazenskem prostoru je po predložku s prostega strela padel Marko Mijailović, ki ga je podrl Andrej Pavlović. Z bele točke je bil natančen Rui Pedro. V 99. minuti je zmago dokončno potrdil Raul Florucz. Po zmagi z 2:0 so zmaji na tretjem mestu, za vodilnim Celjem zaostajajo štiri točke.

Sorodna novica Drobne: Vsi vemo, kako se Olimpiji piska

Po pisku enajstmetrovke se je obračunavalo na delu tribune, namenjene VIP-gostom. Ker sektorji med seboj niso dovolj dobro ograjeni, so se v dogajanje vključili celo preostali gledalci. Navijači Rogaške so napadli športnega direktorja Gorana Boromiso, ki je tekmo spremljal v družbi direktorja Igorja Barišića, strokovnjaka za telesno pripravo Nikole Vidovića ter mlajšega sina, navajajo pri ljubljanski zasedbi.

"V delegacijo NK Olimpija so metali plastenke in pivske kozarce, sledili so jim tudi v VIP notranje prostore. Nasilno vedenje se je nadaljevalo tudi po tekmi v predoru ob igrišču. Bili smo priča zmerljivkam in grobim reakcijam, zato so naši igralci morali tekmovališče zapustiti v spremstvu policije," so zapisali pri državnih prvakih.

Ljubljančani ogorčeni nad stanjem zelenice
Vodstvo ljubljanskega kluba tudi opozarja, da je bila zelenica na igrišču v zelo slabem stanju. "Neprimerno pripravljena in v nasprotju z vsemi smernicami vodilnih organizacij, kot sta Fifa in Uefa. Tveganje poškodb je bilo tako zelo veliko."

"Obsojamo vsako nasilno in nešportno vedenje in se trudimo delovati v skladu z vrednotami, v katere verjamemo. S pošteno igro in v duhu fair playa bomo v našem klubu nadaljevali sezono in se trudili, da se takšni incidenti ne bodo ponovili," so sklenili izjavo.

V Rogaški Slatini vroče na zelenici, na častni tribuni pa je zavrelo