Justas Lasickas (desno) na tekmi kvalifikacij za SP 2022 med Švico in Litvo marca lani v St. Gallnu. Foto: EPA
Justas Lasickas (desno) na tekmi kvalifikacij za SP 2022 med Švico in Litvo marca lani v St. Gallnu. Foto: EPA

20-letni osrednji branilec, ki prihaja iz Ehenbichla na Tirolskem, je kariero začel pri klubu Reutte. Pozneje se je pridružil akademiji Salzburga. V domovini je ostal do februarja 2020, ko je nazadnje igral za Anif, potem pa odšel na Hrvaško k Osijeku, sprva med mladince. Nazadnje je bil tam član B-ekipe. V Olimpijo je prišel kot prost igralec in podpisal pogodbo do 30. junija 2025.

Lasickas bo v Ljubljano prav tako prispel brez odškodnine in sklenil dveletno sodelovanje z zeleno-belimi. 24-letni desni bočni branilec, ki lahko igra tudi na položaju krilnega napadalca, je kariero začel pri Žalgirisu iz rojstne Vilne. Pozneje je odšel v Srbijo k Zemunu, bil leto dni član poljske Jagiellonie, nato pa se je vrnil v Srbijo k prvoligaškemu klubu Voždovac iz Beograda, kjer je preživel zadnja tri leta. V tej sezoni je v vseh tekmovanjih zbral 36 nastopov ter v statistiko vpisal tri zadetke in dve podaji. Voždovac je v srbski ligi zasedel peto mesto. Za reprezentanco Litve je od leta 2018 zbral 32 nastopov, dosegel dva zadetka in zbral še tri podaje.

22-letni Pintol je v dozdajšnji karieri med drugim branil za Gorico, Krko in nazadnje v tej sezoni v drugi slovenski ligi za Primorje. Iz mlajših let ima tudi dva nastopa za slovensko reprezentanco do 18 let. Tudi on je sklenil pogodbo za dve leti. Je sin nekdanjega reprezentanta Bosne in Hercegovine Ismirja Pintola, ki je prav tako branil za več klubov v Sloveniji.