Danko Lazović iz novembra 2014, ko je igral za Srbijo proti Danski. Foto: EPA
Danko Lazović iz novembra 2014, ko je igral za Srbijo proti Danski. Foto: EPA

Da je Lazović na vrhu želja, je v intervjuju za MMC povedal tudi trener zmajev Marko Nikolić. "Dobro ga poznam. Njegova kariera govori sama zase. Dobro sva sodelovala pri Partizanu. Je izjemen fant za slačilnico, odličen za skupino. Hkrati je zmagovalec, rad zmaguje. Tudi zanj je motiv priti sem in osvojiti naslov prvaka," je o Lazoviću z izbranimi besedami govoril Nikolić.

Lazović nazadnje igral v Pekingu
Lazović, ki bo maja dopolnil 33 let, igra lahko ali na položaju krila ali pa napadalca. Kariero je začel v Partizanu, nato pa jo nadaljeval v Feyenoordu, Bayerju, Vitesseju, PSV-ju, Zenitu in Rostovu. V lanski sezoni je nastopal za Partizan, nazadnje pa za Peking. Med letoma 2002 in 2014 je za reprezentanco Srbije na 47 tekmah dosegel 11 golov.

Bodo novinci zakrpali odhod Šporarja in Hentyja?
Olimpija je v zimskem prestopnem roku prodala Andraža Šporarja in Ezekiela Hentyja, ki sta bila s svojimi zadetki najzaslužnejša za vodstvo zeleno-belih po 22 krogih državnega prvenstva. Na drugi strani je v napadu pripeljala Blessinga Elekeja, Juliusa Wobaya in Miroslava Radovića, ki je pred prihodom v Ljubljano prav tako igral na Kitajskem. Zdaj bo napadalne sposobnosti Olimpije očitno okrepil še Lazović.

Olimpija v nedeljo s Koprom
Spomladanski del državnega prvenstva se začne v soboto, Olimpija pa bo tekmo s Koprom odigrala v nedeljo ob 16.55. Ljubljančani imajo na vrhu lestvice tri točke prednosti pred Mariborčani (46:43).