Mariborčani so bili glede na potek tekme s točko več kot zadovoljni. Foto: www.alesfevzer.com
Mariborčani so bili glede na potek tekme s točko več kot zadovoljni. Foto: www.alesfevzer.com

Na razmočeni zelenici ob Kamniški Bistrici smo lahko spremljali sila zanimiv obračun in festival zadetkov. Že v prvem polčasu so 'padli' štirje, kar trije v mariborsko mrežo. Prvi je vratarja Ažbeta Juga premagal njegov soigralec Rok Kronaveter, od katerega se je žoga po strelu Zenija Husmanija odbila v lastno mrežo.

Domžalčani so bili v prvem polčasu precej boljši nasprotnik, na odmor so odšli s prednostjo dveh zadetkov (3:1). Foto: www.alesfevzer.com
Domžalčani so bili v prvem polčasu precej boljši nasprotnik, na odmor so odšli s prednostjo dveh zadetkov (3:1). Foto: www.alesfevzer.com

Zadovoljstvo na klopi Domžal sicer ni trajalo dolgo, že nekaj minut pozneje je s krasnim zadetkom z roba kazenskega prostora izid izenačil Alexandre Cretu. Romun je s silovitim strelom z desnico ukanil Grego Sorčana za 1:1. V 23. minuti je nato sledil nov hladen tuš za vijoličaste: Žan Kolmanič je v kazenskem prostoru na nedovoljen način zaustavil prodor Andraža Žiniča in storil prekršek za najstrožjo kazen. Z bele točke je bil natančen Senijad Ibričić.

Domžalčani so bili v prvem polčasu precej boljši nasprotnik, prevladovali so v praktično vseh elementih igre, tik pred odmorom je za prednost +2 (3:1) zadel Dario Kolobarić. 21-letni napadalec gostiteljev je zadel iz hitrega protinapada, potem ko je Luka Koblar neposrečeno posredoval na golovi črti po strelu Tamarja Svetlina. Kolobarić je iz neposredne bližine žogo potisnil v mrežo.

Nogometaši Olimpije so dobili težko gostovanje na Obali. Foto: www.alesfevzer.com
Nogometaši Olimpije so dobili težko gostovanje na Obali. Foto: www.alesfevzer.com

V nadaljevanju popolnoma drug obraz Maribora. Varovanci Maura Camoranesija so zaigrali precej bolje, podjetnejši so bili v napadu, v pičlih štirih minutah so izid tudi izenačili. Najprej je v 67. minuti Rudi Požeg Vancaš zadel z glavo po Kolmaničevem predložku z leve strani, v 70. minuti pa se je še drugič med strelce vpisal Cretu, potem ko je po njegovem poskusu Sorčanu žoga med prsti spolzela v malo mrežico.

Do konca srečanja so aktualni slovenski podprvaki iskali zmagoviti zadetek, a je domžalska obramba zdržala do zadnjega žvižga glavnega sodnika Mateja Juga.

Prenovljena Olimpija do treh točk na Bonifiki
Timi Max Elšnik je s prvim zadetkom na tekmi postavil temelje zmagi Olimpije v Kopru. Foto: www.alesfevzer.com
Timi Max Elšnik je s prvim zadetkom na tekmi postavil temelje zmagi Olimpije v Kopru. Foto: www.alesfevzer.com

Stankovićev zmagoviti debi na klopi Olimpije
Delitev točk v Domžalah so v Kopru izkoristili nogometaši Olimpije, ki so gostitelje premagali z 2:1. Pot do zmage na Bonifiki je Ljubljančanom začel tlakovati Timi Max Elšnik, ki je po slabe pol ure igre zadel z nizkim strelom z roba kazenskega prostora. Gostje so bili v prvem polčasu sicer nekoliko podjetnejši tekmec, a tega niso unovčili, tako da so na odmor odšli z minimalno prednostjo. Že v uvodnih minutah nadaljevanja so Primorci pritisnili na vrata zmajev, v 50. minuti so tudi izenačili, ko je vratarja Žigo Freliha po akciji na desni strani z diagonalnim strelom premagal Matej Palčič. Izid sicer ni ostal dolgo izenačen, že nekaj minut pozneje je novinec v ljubljanskem dresu Mihailo Perović dosegel odločilni zadetek.

Črnogorec je popolnoma neovirano prišel do strela v kazenskem prostoru gostiteljev in poskrbel za novo vodstvo svoje ekipe. Do konca srečanja sta si ekipi priigrali še nekaj (pol)priložnosti: za Ljubljančane so jih zapravili Matic Fink, Đorđe Ivanović in Nino Pungaršek, za Koprčane Claudio Spinelli, a je ostalo pri minimalni zmagi nogometašev Olimpije, ki so poskrbeli, da je novi trener Goran Stanković na klopi ljubljanskega kolektiva debitiral z zmago in polnim izkupičkom točk, s katerim so se zeleno-beli popolnoma približali Mariborčanom na vrhu prvenstvene lestvice.

Nogometaši Brava in Gorice so se v Šiški razšli brez zmagovalca. Foto: www.alesfevzer.com
Nogometaši Brava in Gorice so se v Šiški razšli brez zmagovalca. Foto: www.alesfevzer.com

Brez zadetkov v Šiški
Prva tekma je bila v sredo odigrana med Bravom in Gorico. Ekipi v prvem polčasu tudi zaradi težkih razmer nista pokazali veliko, pri gostiteljih je bil v 10. minuti še najnevarnejši Loren Maružin, ki je prišel pred Darka Marjanovića, a mu je ta žogo odvzel. Na drugi strani je dvakrat poskusil Etien Velikonja, v 25. minuti je njegov strel po tleh z 12 metrov ubranil Igor Vekić, v 43. minuti je goriški napadalec žogo poslal čez gol. Takoj na začetku drugega polčasa je Sandi Ogrinec pri Ljubljančanih poskusil z roba kazenskega prostora, toda žogo slabo zadel, ta pa je potem pred vrati presenetila tudi Milana Tučića, saj se je ustavila v luži in mu preprečila poskus iz bližine. V 62. minuti so bili domači spet blizu vodstva, ko je Luka Žinko z ne preveč močnim strelom po tleh zadel vratnico. V 79. minuti so imeli novo priložnost tudi Novogoričani, ko je Nejc Mevlja po kotu sprožil z glavo, izkazal pa se je Vekić. To je bila tudi zadnja nevarnejša akcija tekme.

Prva liga, 20. krog

Lestvica:                             
MARIBOR            20 11 6  3 41:26 39
OLIMPIJA           20 11 5  4 27:15 38
MURA               19  9 6  4 24:13 33
KOPER              20  8 6  6 29:25 30
DOMŽALE            20  6 8  6 29:27 26
BRAVO              20  6 8  6 19:21 26
CB24 TABOR SEŽANA  19  7 3  9 23:26 24
CELJE              19  6 5  8 20:21 23
ALUMINIJ           19  3 6 10 15:32 15
GORICA             20  2 5 13 12:33 11

BRAVO − GORICA 0:0

Bravo: Vekić, Klemenčič, Drkušić, Brekalo, Španring, Žinko, Krim, Ogrinec, Tučić, Maružin (87./Kancilija), Kidrič (46./Križan).

Gorica: Marjanović, M. Kavčič, Mevlja, T. Kavčič, Širok, Grudina, Mavretič, Cvijanović (90./Tomiček), Begić, Šehić (88./Hodžić), Velikonja (72./Vipotnik).

Sodnik: Alen Borošak (Spodnji Duplek)


DOMŽALE − MARIBOR 3:3 (3:1)
Kronaveter 14./ag, Ibričić 24./11-m, Kolobarić 44.; Cretu 19., 70., Požeg Vancaš 67.

Domžale: Sorčan, Žinič, Vuklišević, Karić Šoštarič, Sikošek, Husmani, Pišek (71./Käit), Svetlin (46./Martinović), Ibričić, Jakupović (82./Markuš), Kolobarić.

Maribor: Jug, Koblar (65./Repas), Peričić, Pihler, Kolmanič, Vrhovec, Cretu, Felipe Santos, Požeg Vancaš (89./Mešanović), Kronaveter (65./Mlakar), Matko.

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)


KOPER − OLIMPIJA 1:2 (0:1)
Palčič 50.; Elšnik 28., Perović 57.

Koper: Vargić, Viler, Rajčević, Žužek, Palčič (74./Mišić), Guberac (61./Dodlek), Jelić Balta (46./Caimacov), Pejić (46./Barišić), Vršič (67./Spinelli), Knežević, Mulahusejnović.

Olimpija: Frelih, Pavlović (78./Andrejašič), Korun, Delamea Mlinar (78./Šme), Fink, Ostrc (53./Kapun), Elšnik, Perović (78./Boakye), Pungaršek, Ivanović (90./Kurež), Vombergar.

Sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj)


Četrtek ob 15.00:
ALUMINIJ − CELJE

Ob 17.00:
MURA − CB24 TABOR SEŽANA

Domžale povedle z avtogolom Kronavetra
Cretu z razdalje izenačil na 1:1
Ibričić uspešen z 11-m za 2:1
Kolobarič iz bližine zadel za 3:1
Požeg Vancaš in Cretu izenačila za Maribor
Mariborčani po zelo slabem prvem polčasu rešili točko v Domžalah
Bravo in Gorica sta se razšla brez zadetkov