50-letni trener je ob prihodu v Ljubljano za klubsko stran dejal: "Želja, da pridem v Slovenijo, se mi je uresničila. Občutki so krasni, saj bom treniral najboljši klub v državi. To je pravi korak za nadaljevanje kariere. Veselim se izziva, da popeljem Olimpijo v Evropo in tako nadaljujemo zmagovito miselnost tudi v prihodnji sezoni. Hkrati iskreno čestitam celotni ekipi za dosedanje delo, skupni cilji pa seveda ostajajo isti. Želimo se boriti za naslov!"

Joao Henriques, ki je v preteklosti vodil portugalske klube, kot so Maritimo, Moreirense, Vitoria Guimaraes, Santa Clara in Pacos de Ferreira, bo javnosti obširneje predstavljen na uradni novinarski konferenci pred začetkom nove sezone, ko bo tudi znan prenovljen strokovni štab.

Z 31. majem se je iztekla pogodba prejšnjemu trenerju, s čimer je dan kasneje Henriques lahko nastopil novo službo. 50-letnik iz Tomarja stopa v velike čevlje: Albert Riera je Olimpijo popeljal do dvojne krone v prvenstvu in pokalu.

Prva okrepitev že podrla en Olimpijin rekord

Zdaj se med premorom največ dogaja v klubskih pisarnah, kjer se oblikuje osveženi kader zmajev. S 1. junijem se je klubu uradno pridružil 24-letni Ahmet Muhamedbegović. Avstrijski osrednji branilec, ki se v Ljubljano kot prost igralec seli iz Slovaške Dunajske Strede, zanjo je v dveh sezonah nastopil na 50 tekmah, je za zeleno-bele podpisal do leta 2026.

Prvi poletni novinec Olimpije je povedal: "Veselim se novega začetka v Ljubljani. Pričakovanja so visoka. O klubu sem slišal veliko lepega, zato že komaj čakam, da se po premoru priključim ekipi, spoznam nove soigralce, okolje in začnem trenirati. Verjamem, da lahko skupaj naredimo ogromno! Olimpija preprosto mora zmagovati in naredili bomo vse, da bomo kos prihajajočim izzivom."

Milović in Aldair odhajata iz Ljubljane

Medtem Olimpijo po izteku pogodb zapuščajo Goran Milović, Dino Špehar in Aldair Djalo. 34-letni Milović je ljubljanski dres v dveh obdobjih oblekel na skupno 44 dvobojih v vseh tekmovanjih. Osrednji branilec je ob tem dosegel tudi štiri gole.

Aldair je v Olimpijo prestopil iz Tabor Sežane, v dveh sezonah pa je za zmaje zaigral na 74 tekmah. 31-letni napadalec je v mrežo tekmecev pospravil devet žog, med podajalce se je vpisal šestkrat. Špehar je v prestolnici zbral 16 nastopov, vmes odšel na posojo v Aluminij, po zaslugi številnih težav s poškodbami pa 29-letniku v dresu Olimpije ni uspelo pustiti večjega pečata, je zapisal klub.

Nosilci žreba, a na drugi strani prvaki Poljske, Švedske, Romunije

Olimpija kot prvak Slovenije čaka na žreb kvalifikacij za Ligo prvakov, ki ga bodo v Nyonu za 1. predkrog izvedli 20. junija. Ljubljančani so nosilci v prvem krogu kvalifikacij, kar jim prinaša ugodnejše izhodišče. Pred nadaljnjo razporeditvijo bobnov za žreb se tako Olimpiji obeta soočenje s prvaki Gibraltarja, Ferskih otokov, Kosova, Luksemburga ...

A zaradi nizkih klubskih koeficientov so med nenosilci 1. predkroga tudi prvak Poljske (Rakow Czestochowa), prvak Švedske (Häcken) in prvak Romunije (Farul Constanta).

Dušan Kosić ni več trener Tabora

Dušan Kosić ni več trener nogometašev Tabora, poročajo Primorske novice. Čeprav je Ljubljančan pred dnevi v pogovoru za Primorske novice poudaril, da odločitev še ni bila sprejeta in da se mora najprej pogovoriti z vodstvom kluba, zdaj dvomov ni več. 52-letni strateg se je dokončno poslovil od kluba iz Sežane. Kosiću se namreč s Sežanci ni uspelo obdržati v slovenski nogometni prvi ligi. Od novega drugoligaša Tabora se je v tem tednu poslovil tudi vratar Jan Koprivec, ki se je za sodelovanje dogovoril s Koprom.