Safet Hadžić čaka na razrešitev lastniške strukture kluba. Foto: www.alesfevzer.com
Safet Hadžić čaka na razrešitev lastniške strukture kluba. Foto: www.alesfevzer.com

"Ni moja stvar, s katero upravo bom delal. Ne glede na to, katera bo, bo strokovni štab delal tako, kot je treba," je dejal Hadžić o napovedih skorajšnje spremembe pri lastništvu kluba, ki vodi po jesenskem delu tekmovanja. Ameriški poslovnež srbskih korenin Milan Mandarić je tik pred prodajo kluba nemškim vlagateljem. Prenos lastništva naj bi se zgodil čez teden dni na izredni volilni skupščini kluba, do takrat morajo Nemci še plačati kupnino.

"Naš cilj je osvojiti prvo mesto, kar mora biti cilj takega kluba, kot je Olimpija," pravi Hadžić, ki napoveduje boj za naslov prvaka z Mariborom. Ta za Ljubljančani zaostaja za štiri točke.

Hadžić se veseli sodelovanja z Rudonjo
O igralski zasedbi Olimpije pričakuje skorajšnje odgovore uprave, katera koli to že bo. "Uprava bo morala povedati, ali bo prišel kakšen novi igralec. Verjetno bo kdo odšel, to bo jasno do konca prestopnega roka," je povedal Hadžić in dodal, da ima Olimpija nekatere morebitne okrepitve že ogledane. Veseli se tudi morebitnega sodelovanja z Mladenom Rudonjo, ki naj bi pod nemškimi lastniki prevzel mesto športnega direktorja.

Odhajajo Bagnack, Boakye, Savić?
V zadnjih dneh je vse več ugibanj, da bo klub ne glede na izid prodaje potreben dodatnega financiranja s prodajo igralcev. Trenutno se govori predvsem o odhodu Mackyja Bagnacka, pa tudi Erica Boakyeja in Stefana Savića.

Nova obraza Bondarenko in Elšnik
Na uvodu priprav sta se klubu pridružila nova obraza – Ukrajinec Taras Bondarenko, ki je nazadnje igral v Srbiji za Radnički iz Niša, in slovenski vezist Timi Max Elšnik. 21-letni Elšnik je zadnja štiri leta igral v Angliji, kjer je bil član drugoligaša Derby Countyja, v tem obdobju pa je bil tudi posojen Swindonu, Mansfieldu in Northamptonu. Lani poleti mu je potekla pogodba, tako da se je Olimpiji pridružil kot prost igralec. S posoje v Triglavu se je vrnil Goran Brkić.

Vukušić bi najraje ostal
Hadžić je ob tem dejal, da v priprave vstopa z igralskim kadrom, kakršnega ima trenutno na voljo, a se je pripravljen dodatno prilagoditi glede na razmere na trgu. "Želim si, da bi čim manj igralcev odšlo. Sicer sem na odhode pripravljen, a to bi pomenilo, da bi morali najti nadomestne igralce."

Pred novinarje je stopil tudi prvi strelec prvenstva Ante Vukušić, za katerega naj bi v tujini veljal določen interes. Vukušić pravi, da se pripravlja z namenom ostati v moštvu do konca sezone. "Priznam, imam ponudbe, ampak najraje bi videl, da bi do konca sezone ostal pri Olimpiji," je dejal.

Menalo: Nikoli se menja trenerja, ki je na prvem mestu