Kako se bo odzval predsednik kluba Adam Delius? Foto: www.alesfevzer.com
Kako se bo odzval predsednik kluba Adam Delius? Foto: www.alesfevzer.com

Pri Olimpiji naj bi zamudili vse skrajne roke za poravnavo obveznosti, kamor spadajo tudi odpravnine nekdanjih trenerjev Roberta Prosinečkega, Dina Skenderja in Save Miloševića.

Olimpiji bodo zagotovo odvzeli dve točki, piše EkipaSN. Če se bo želela izogniti nadaljnjim sankcijam, bo morala poravnati vse zapadle obveznosti v določenem roku. Ta naj bi bil tri dni.

Če ji to ne bo uspelo, ji grozi odvzem še naslednjih sedem točk. Ob tem vodilni ekipi slovenskega prvenstva grozi tudi prepoved igranja v evropskih pokalih, kar bi bil še dodaten udarec. Izključitvi bi se lahko izognila, a le če bo hitro poravnala dolgove.

Tudi zato so v zadnjem času vse bolj glasne govorice o novih investitorjih, ki naj bi klub prevzeli iz rok nemškega poslovneža Adama Deliusa, v svojem članku dodaja Ekipa SN. Nemec je klub prevzel pred slabim letom dni.

NZS: Rok za oddajo drugega poročila je 18. oktober

Po zapisih v medijih so se odzvali tudi pri NZS-ju. V sporočilu za javnost so zapisali, da so vsi klubi, ki so v sezoni 2022/23 nastopali v evropskih pokalih, podvrženi finančnemu nadzoru Uefe.

"Klubi morajo o poravnavanju obveznosti do zaposlenih in odvisnih oseb ter iz naslova prestopov igralcev Uefi prvič poročati po stanju na dan 30. 6., drugič pa po stanju na dan 30. 9., z rokom za oddajo drugega poročila do 18. 10. 2022. Po drugem poročilu sledi odločitev Uefinega odbora za finančni nadzor (CFCB), ki med drugim odloči tudi o morebitnem dodatnem poročanju po stanju na dan 31. 12. ter v okviru svojih pristojnosti tudi o morebitnih sankcijah," so zapisali pri NZS-ju.

Barišić: NK Olimpija plačuje vse obveznosti sproti

Olimpija je svoj odziv objavila na klubski spletni strani. Direktor kluba Igor Barišić je zapisal, da "od Uefe in Nogometne zveze Slovenije niso dobili nobenega zahtevka o nepoplačanih dolgovih" ter da so "z njihove strani računi plačani in urejeni". Dodal je še, da "so vse neplačane stvari prejšnjega vodstva kluba stvar sodišča". "NK Olimpija plačuje vse obveznosti sproti," je zatrdil.

Za Ljubljančani je najboljši start v prvenstvo v zgodovini kluba. Po enajstih krogih so zbrali 30 točk in imajo osem točk naskoka pred drugouvrščenimi Celjani.