Olimpija bo morala kar globoko seči v klubsko blagajno. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija bo morala kar globoko seči v klubsko blagajno. Foto: www.alesfevzer.com

Nogometaši Domžal in Olimpije so se v 36., zadnjem krogu Prve lige Telekoma Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0). Ljubljanski nogometaši so prišli do naslova prvaka, Domžale so si že pred tem zagotovile tretje mesto. Osvojeni naslov so že v Domžalah proslavili navijači gostujoče zasedbe, ki so pri tem prestopili meje dopustnega.

Zaznal več kršitev pravil
Disciplinski sodnik je na tekmi in po njej zaznal več kršitev pravil. Gre za nešportno in neprimerno vedenje navijačev, množično prižiganje bakel na tribuni, metanje bakel na atletsko stezo in igralno površino, aktiviranje topovskega udara in pirotehničnih sredstev na tribuni, vdor navijačev v ograjeni del igrišča, uničevanje stolov in obmetavanje varnostnikov, povzročitev prekinitve tekme, množični vdor navijačev in članov organizirane navijaške skupine na igrišče po koncu tekme, aktiviranje pirotehničnih sredstev na igrišču.

Upoštevajoč predkaznovanost bodo Ljubljančani prisiljeni kar globoko seči v klubsko blagajno.

V žep segli tudi Mariborčani
Za dogajanje v 36. krogu Prve lige Telekoma Slovenije, na zadnji tekmi ligaške sezone, so z globo v višini 5.700 evrov kaznovali tudi Mariborčane, ki so sezono, čeprav z enakim številom točk kot Olimpija, sklenili na drugem mestu razpredelnice. Maribor je na zadnji tekmi gostil Gorico (2:0). Vijolični so zmagali, a je naslov odšel v Ljubljano. Prestopki navijačev mariborskega kolektiva so: prižiganje bakel na tribuni, metanje trakov in bakel na igralno površino, povzročitev prekinitve tekme, množično prižiganje bakel na tribuni, žaljivo izražanje o NZS-ju, vdor navijačev na igrišče po koncu tekme.

Domžalam 400 evrov kazni
Plačilni nalog je disciplinski sodnik izdal tudi Domžalčanom, proti katerim je sicer ustavil postopek po prijavi, da naj bi bila tekma slabo vodena. Kazen 400 evrov pa bodo Domžalčani plačali za na igralno površino odvržene plastenke z vodo ter petardo.