Zoran Barišić bo sedel na klop Olimpije. To bo četrti trener, ki bo vodil nogometaše ljubljanskega kluba v letošnji sezoni. Foto: EPA
Zoran Barišić bo sedel na klop Olimpije. To bo četrti trener, ki bo vodil nogometaše ljubljanskega kluba v letošnji sezoni. Foto: EPA
Safet Hadžić
Safet Hadžić je vodil Olimpijo že v končnici sezone 2016/17, ko je zasedla 3. mesto v Prvi ligi TS in v finalu Pokala Slovenije izgubila proti Domžalam. Foto: www.alesfevzer.com

Čeprav je ljubljanski klub danes po Twitterju sprva sporočil, da mesto trenerja do nadaljnjega prevzema stari znanec Olimpije Hadžić, pa je STA od virov blizu kluba naknadno izvedel, da gre samo za vmesno obdobje enega tedna do dokončnega prihoda Barišića.

Kadrovski vrtiljak (najprej je v letošnji sezoni zmaje vodil Ilija Stolica, nato Aleksandar Linta, zdaj bo začasni trener še Hadžić) na klopi Olimpije pa naj bi se z imenovanjem 48-letnega avstrijskega nogometnega trenerja vendarle ustavil.

Rapid je popeljal v Evropsko ligo
48-letni Barišić je dolgoletni nogometaš v različnih avstrijskih klubih, po igralski karieri, v kateri je enkrat zaigral tudi za avstrijsko reprezentanco, pa je postal trener. Najprej pri Rapidu kot pomočnik, potem kot glavni trener Dunajčanov.

V treh sezonah od leta 2014 do 2016 so zeleno-beli pod njegovim vodstvom trikrat domače prvenstvo končali na drugem mestu, v evropskih ligah pa je v sezoni 2013-14 Rapid popeljal v glavni del Evropske lige. Še dlje, v izločilne boje tega tekmovanja pa je klub pod njegovim vodstvom prišel naslednjo sezono. V tej sezoni je za dunajski klub blestel tudi slovenski napadalec Robert Berić, ki je na 49 tekmah v vseh tekmovanjih dosegel kar 33 zadetkov.

Nazadnje je vodil turški Karabükspor, ki ga je prevzel za zadnjih 13 tekem sezone. Klub je pod njegovim vodstvom končal na 11. mestu prvenstvene lestvice in se tako obdržal v prvi ligi, Barišić in klub pa se nato nista dogovorila za podaljšanje.

Hadžić znova v vlogi gasilca pri Olimpiji
Hadžić znova v vlogi gasilca pri Olimpiji