Dino Skender še čaka na okrepitve, ki bodo po številnih odhodih nujno potrebne. Foto: www.alesfevzer.com
Dino Skender še čaka na okrepitve, ki bodo po številnih odhodih nujno potrebne. Foto: www.alesfevzer.com

Vodstvo kluba ni podaljšalo pogodb z igralci, ki so jim potekle pogodbe. Poleg Stefana Savića so odšli tudi Tomislav Tomić, Mario Jurčević, Bojan Knežević in Luka Menalo, ki je bil posojen. Roman Bezjak je treniral, a je tudi na izhodnih vratih. Rezervni vratar Matija Orbanić je sklenil dogovor z Bravom.

Rudonja: Veliko igralcev je odšlo, prišlo pa jih bo tudi precej
"Sestavili bomo zasedbo, ki bo igrala bolj agresivno in moderno. Tak slog igre si želijo tudi navijači Olimpije. Veliko igralcev je odšlo, prišlo pa jih bo tudi precej," je v pogovoru za TV Slovenija dejal športni direktor Mladen Rudonja, ki je o imenih okrepitev ostal skrivnosten.

Skender: Nimamo veliko prostora za napačne odločitve

Skender: Ni lahko pripeljati pravega igralca
"Ne želimo pripeljati kogar koli. Hočemo, da vsak igralec, ki bo prišel, okrepi ekipo, saj bo v nasprotnem primeru bolje, da v ekipo pripeljemo mladega igralca iz nogometne šole, iz ekipe do 19 let. Zato ni lahko pripeljati pravega igralca," je dodal trener Dino Skender.

Hrvaški strokovnjak je v pretekli sezoni vodil zadnjih osem tekem. Začel je udarno in dobil prva štiri srečanja (Domžale 1:0, Maribor 1:0, Triglav 7:3 in Rudar 5:0), nato pa je v zadnjih štirih krogih zbral le še dve točki (Aluminij 0:1, Mura 1:1, Tabor 1:2 in Celje 2:2). 36-letnika čaka zares velik izziv, saj je ostal brez ključnih igralcev.

Vukušić, Cekici in Samardžić manjkali na prvem treningu
Na uvodnem treningu za novo sezono so manjkali tudi najboljši strelec Prve lige v pretekli sezoni Ante Vukušić, Endri Cekici in Miral Samardžić. Vsi trije so dobili nekaj več dni prosto po naporni sezoni.

Nova sezona Prve lige se bo začela 12. avgusta, ko v Stožice prihaja Gorica, ki je s sijajno predstavo v Kranju poslala Triglav v drugo ligo.

Olimpija začela priprave brez Tomića, Bezjaka, Savića in Menala