Oliver Bogatinov je po Zoranu Zeljkoviću, Safetu Hadžiću in Aleksandru Radosavljeviću četrti strateg Kopra v letošnji sezoni. Foto: www.alesfevzer.com
Oliver Bogatinov je po Zoranu Zeljkoviću, Safetu Hadžiću in Aleksandru Radosavljeviću četrti strateg Kopra v letošnji sezoni. Foto: www.alesfevzer.com

Koper je zaradi slabih rezultatov prekinil sodelovanje z Aleksandrom Radosavljevićem. Ta je Koprčane prevzel decembra, ko je nasledil Safeta Hadžića. V pomladanskem delu sezone je Koper trikrat zmagal, enkrat igral neodločeno in šestkrat izgubil, nazadnje v četrtfinalu pokalnega tekmovanja v sredo proti Muri.

Oliver Bogatinov se je v soboto po letu in petih mesecih razšel s Kalcerjem Radomlje, ki je zadnji na lestvici. V Kopru ve, kaj ga čaka. Za primorski klub je igral, nato vodil mladinski pogon in bil pomočnik trenerja v sezoni, ko se je Koper veselil naslova državnega prvaka. Opravljal je tudi funkcijo športnega in finančnega direktorja. Zdaj se bo prvič preizkusil še v vlogi glavnega trenerja. Pomagal mu bo Igor Božič, do nedavnega trener mladincev, medtem ko v preostalem trenerskem štabu ne bo sprememb.

V soboto bo Bogatinov debitiral prav proti Radomljanom v Domžalah.

Kazen za Koper in mariborskega branilca

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Boštjan Jeglič je Koper kaznoval s plačilom 850 evrov globe zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev (prižigali so bakle in jih metali na zelenico) 23. marca na stadionu Bonifika na tekmi Koper - Mura. Disciplinski sodnik je kaznoval še nogometaša Maribora Itsukija Urata. Na tekmi proti Radomljam je bil izključen zaradi nasilnega štarta, NZS pa ga je kaznoval še z dvema tekmama neigranja.