Matic Črnic prevzema št. 29 pri Olimpiji, predvsem pa vlogo ključnega krilnega vezista pri slovenskih prvakih, ki jih že v kratkem čaka obračun s Qarabagom v kvalifikacijah za Ligo prvakov. Foto: Twitter
Matic Črnic prevzema št. 29 pri Olimpiji, predvsem pa vlogo ključnega krilnega vezista pri slovenskih prvakih, ki jih že v kratkem čaka obračun s Qarabagom v kvalifikacijah za Ligo prvakov. Foto: Twitter

Matic Črnic, tudi občasni slovenski reprezentant, je kariero začel v Mariboru, za katerega je debitiral še pred 17. rojstnim dnem, zatem pa v Sloveniji nosil še drese Dravinje, Aluminija in Domžal, od koder je leta 2016 prestopil k Rijeki. V Prvi ligi je odigral že 112 tekem, dosegel 16 golov in prispeval 14 podaj. V zadnjih dveh sezonah je bil pod vodstvom Matjaža Keka večinoma obsojen na klop, za Rečane je zbral 39 nastopov, na katerih je 4-krat zadel, enkrat pa podal.

"Zelo sem vesel, da nam je uspelo zaključiti ta prestop. Matic je izredno kakovosten igralec in komaj čakam, da ga vidim v dresu Olimpije. Prepričan sem, da je to za nas odličen prestop," je ob podpisu pogodbe dejal predsednik NK Olimpija Ljubljana Milan Mandarić.

Ljubljančani so z uradnim iztekom pretekle sezone, s 30. junijem, ostali brez peterice nogometašev. Roku Vodišku, Mitchu Apauju in Ricardu Alvesu so se pogodbe iztekle, medtem ko sta bila Dario Čanađija in Jason Davidson posojena do konca junija od hrvaške Rijeke, kamor sta se zdaj vrnila.

Triglav: Tijanić podaljšal, Vokić odšel na Poljsko
Triglav iz Kranja je podaljšal pogodbo z vezistom Davidom Tijaničem. Kot poroča spletna stran kluba, je 20-letni Ljubljančan sklenil sodelovanje do leta 2021. V minuli sezoni je Tijanić odigral 26 ligaških tekem in dosegel 2 gola. "Že v minuli sezoni je nakazal, da gre za izjemno kakovostnega nogometaša, zdaj pa bo imel na voljo dovolj časa in vse pogoje, da dokončno zacveti," je ob podpisu pogodbe z vezistom povedal športni direktor kranjskega kluba Siniša Brkić.

Triglav bo sicer v novo sezono krenil brez pomoči Dejana Vokića. Krilni nogometaš se je pozimi vrnil na Gorenjsko, a se je v orlovem gnezdu zadržal vsega pol leta, saj bo nogometno pot nadaljeval na Poljskem, saj je mladi reprezentant Slovenije podpisal pogodbo z novim poljskim prvoligaškem Zaglebie Sosnowiec.