S prikazanim na treningih in tekmah v Beleku, kjer so Štajerci bili na pripravah, je Etienne Beugre pridobil zaupnico strokovnega vodstva ter podpisal pogodbo. Vijoličasti so iz Turčije poleteli domov, kjer jih naslednjo nedeljo v 20. krogu čaka domače soočenje z Aluminijem.

Nasprotno je Beugre odletel v domovino, kjer ga čaka pridobivanje vizuma za Slovenijo. "Pridobivanje vizuma za državljane Slonokoščene obale namreč traja nekoliko dlje, kar smo tudi pričakovali, zato smo že prej sprožili zahtevane postopke. Upamo in verjamemo, da bo šlo vse po načrtih, kot pri pridobitvi vizuma za Turčijo, ko se nam je pridružil pravočasno," je pojasnil Marko Šuler. Maribor bo plačal odškodnino klubu AS Denguele, ki bo upravičen do določenega odstotka ob morebitni nadaljnji prodaji.

"Potrdil je vse, kar je bilo videno pred prihodom in informacije, ki smo jih imeli na voljo. Gre za nadarjenega fanta, ki ima nekaj več. Značajsko je zelo skromen, lačen dokazovanja in nogometne uveljavitve. Ob izjemni fizični moči pa se odlikuje s tehničnimi sposobnostmi, z razumevanjem igre in hitro sprejema zahteve," je novinca med drugim predstavil športni direktor. Beugre, ki bo prvič igral v Evropi, si je izbral dres s številko 13.