Zlatko Zahovič je v težkem položaju znova poklical svojega prijtaleja Darka Milaniča. Skupaj sta že spisala šampionsko zgodbo pod Kalvarijo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Zlatko Zahovič je v težkem položaju znova poklical svojega prijtaleja Darka Milaniča. Skupaj sta že spisala šampionsko zgodbo pod Kalvarijo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Krunoslav Jurčić
Krunoslav Jurčić je bil manj kot pol leta na klopi Maribora. Foto: www.alesfevzer.com

Kmalu bo sprejet tudi sklep o imenovanju novega stratega. Prvi in edini kandidat je Darko Milanič.
Milanič štirikrat prvak z vijoličastimi

48-letni Izolan je med letoma 2008 in 2013 pustil neizbrisen pečat pod Kalvarijo. Osvojil je štiri naslove državnih prvakov (2009, 2011, 2012 in 2013), tri pokalne naslove in dva superpokala ter ekipo dvakrat popeljal v Evropsko ligo.

Še vedno na plačilni listi Leedsa

3. junija 2013 je sporočil, da zapušča Ljudski vrt. Dan zatem je postal trener Sturma in ga popeljal do petega mesta v avstrijski ligi v sezoni 2013/14. 23. septembra 2014 je sprejel ponudbo Leedsa. Elland Road je zapustil po le 32 dneh, lastnik kluba Massimo Celino ni bil zadovoljen z njim, pravih izidov ni bilo. A Milanič ni bil odpuščen, temveč še naprej prejema plača po prvotni pogodbi, ki se izteče junija letos. Finančno ugoden dogovor je bil tudi vzrok, da nekdanji kapetan Slovenije ni prevzel vodenja kakšnega drugega kluba.

Za Jurčića usoden poraz proti Celju
45-letni Jurčić je na klopi Maribora nasledil Anteja Šimundžo, debitiral je v 9. krogu 12. septembra v Novi Gorici pri takrat vodilni Gorici in visoko slavil s 4:1 in omogočil, da je prvo mesto prevzela Olimpija, ki je takrat imela 7 točk prednosti.

V jesenskem delu je Jurčić uspel znižati zaostanek za Olimpijo le na tri točke. Edini poraz je doživel v Zavrču (1:2), na derbiju v Stožicah je iztržil remi (2:2).
Šok terapija pred sobotnim derbijem
V soboto so Mariborčani v 23. krogu Prve lige izgubili proti Celju z 0:1, prikazali so izjemno slabo igro. 32 minut so imeli celo igralca več, vendar niso unovčili prednosti. V 92. minuti so prejeli zadetek iz protinapada. Olimpija je v nedeljo premagala Koper z 2:0 in povečala prednost na šest točk.
Veliki derbi Prve lige bo v soboto ob 20.15 v Ljudskem vrtu.