Zmajčki so presenetljivo dobro začeli novo sezono. Foto: www.alesfevzer.com
Zmajčki so presenetljivo dobro začeli novo sezono. Foto: www.alesfevzer.com

Olimpija je kljub organizacijskim spremembam in pretresom domačo sezono začela odlično. Ekipa pod vodstvom novega trenerja Alberta Riere kaže dobre obrise, saj je dobila vse tri tekme. Obramba na čelu z vratarjem Matevžem Vidovškom sploh še ni prejela zadetka, dosegla pa je štiri.

Riera: Skrbim le za svojo ekipo
"Gledam vse tekme vseh naših nasprotnikov. Ni potrebe, da preveč razmišljamo o tekmecu, seveda pa vedno vse analiziramo. Skrbim le za svojo ekipo in kako bomo mi igrali. Smo pripravljeni," je zatrdil Riera in dodal: "Vemo, na kakšnem položaju je Maribor po porazih. Lahko bo zaradi tega bolj motiviran in se zavedal, da lahko s tekmo več dobi, kot izgubi, lahko pa je to odlično za nas, saj zdaj gotovo ne doživlja najlepših trenutkov."

Cel teden za pripravo
Ljubljanska zasedba je kljub temu, da se strelsko še ni odprlo Mustafi Nukiću in Ivanu Prtajinu, edina stoodstotna v ligi, skupaj z Radomljami pa tudi edina brez poraza. Na strani zeleno-belih bo v nedeljo zvečer tudi svežina, saj Olimpija po izpadu v 2. krogu kvalifikacij Konferenčne lige nima več evropskih obveznosti.

Sorodna novica Poraz Maribora proti Fincem in žvižgi v Ljudskem vrtu

Karanović poslušal žvižge
Te pa posebnega zadovoljstva ne prinašajo niti Mariborčanom. Štajerci so v četrtek doma v 3. krogu kvalifikacij Evropske lige izgubili proti finski ekipi HJK Helsinki z 0:2. To je bil tretji zaporedni poraz ekipe Radovana Karanovića, kar so nekateri navijači vijoličaste zasedbe pospremili z žvižgi, 53-letni trener pa je moral odgovarjati tudi na vprašanja o morebitnem slovesu s trenerskega stolčka.

Pripravljen prevzeti odgovornost
"Marsikdaj sem že prevzel odgovornost, prevzel jo bom tudi zdaj. Ne bom imel težav, če se bodo ljudje iz uprave odločili za moj odhod. S tem ne bo nobenih težav," je povedal trener, ki je Mariborčane prevzel v prvi polovici prejšnje sezone in jih popeljal do 16. naslova prvaka, prvega po treh letih.

Kriza Maribora se je še poglobila

Enkrat so že prekinili negativni niz
Štajerci so pod Karanovićevim vodstvom tudi prekinili dolg negativen niz devetih tekem brez zmage proti večnemu tekmecu iz Ljubljane. Aprila so na zadnjem derbiju prejšnje sezone slavili z 1:0, kar je bila prva domača zmaga proti Olimpiji po novembru 2017 in prva nasploh po septembru 2019.

Takrat je zmagoviti gol dosegel Ognjen Mudrinski, ki pa ga ni več na Štajerskem, njegovo vlogo skuša prevzeti Roko Baturina, ki je dosegel dva od štirih mariborskih zadetkov v dosedanjem poteku prvenstva, preostala dva sta prispevala še en novinec Ivan Brnić in zdaj že nekdanji član Maribora Nino Žugelj, ki je blizu igranju v Ligi prvakov, potem ko je njegov Bodö/Glimt na prvi tekmi 3. predkroga s 5:0 odpravil Žalgiris.

Tekmo v Ljudskem vrtu bo sodil David Šmajc.

Maribor trikrat prvenstvo začel še slabše kot letos
Riera v Ljudskem vrtu dosegel svoj edini zadetek v slovenski ligi
Olimpija samozavestna pred derbijem v Mariboru

Prva liga, 4. krog

CB24 TABOR SEŽANA − CELJE 1:0 (0:0)
Stanković 83.

Sobota ob 17.30:
BRAVO − DOMŽALE

Nedelja ob 17.30:
KALCER RADOMLJE − MURA

Ob 20.15:
MARIBOR − OLIMPIJA

Ponedeljek ob 20.15:
GORICA − KOPER

Lestvica

Lestvica:               
OLIMPIJA       3 3 0 0 4:0 9
KALCER RADOMLJE    3 2 1 0 5:1 7
KOPER         3 2 0 1 4:3 6
MURA         3 1 1 1 7:8 4
CB24 TABOR SEŽANA   4 1 1 2 3:4 4
GORICA        3 1 0 2 4:4 3
CELJE         4 0 3 1 4:5 3
BRAVO         3 1 0 2 1:3 3
MARIBOR        3 1 0 2 4:7 3
DOMŽALE        3 0 2 1 4:5 2
Riera: Ne smemo si postavljati omejitev