Andraž Žinič si je ob prihodu med vijoličaste izbral številko 29. Foto: Twitter/@PrvaLigaSi
Andraž Žinič si je ob prihodu med vijoličaste izbral številko 29. Foto: Twitter/@PrvaLigaSi

23-letni Andraž Žinič bo zapolnil vrzel v obrambi vijoličastih, ki je zazevala na desnem boku po novi težji poškodbi Martina Milca. Žinič je v petek dopoldne že opravil prvi trening z novimi soigralci in bo že v postavi za nedeljsko tekmo 3. kroga, ko Maribor gostuje pri Kopru. V četrtek čaka Mariborčane v domačem Ljudskem vrtu prva tekma 3. predkroga Evropske lige proti HJK-ju.

Nadarjen fant s prvoligaško kilometrino

Milec je poškodovan, še nekaj časa ga ne bo na igrišču in poiskati smo morali novo rešitev. Našli smo najprimernejšo za vse vpletene strani, zagotovo najboljšo med uresničljivimi v našem prostoru. Izbrali smo fanta, ki je potrdil nadarjenost in ima kljub mladosti že precejšnjo kilometrino v prvoligaški konkurenci. Veseli spoznanje, da smo sklenili dogovor z Domžalami in se je lahko Andraž priključil v najkrajšem času. Dobro smo seznanjeni z njegovimi zmožnostmi, je v delovnem ritmu, pozna ligo in ga lahko takoj aktiviramo, tako da bo v kadru že za nedeljsko tekmo v Kopru,” je najnovejšo kadrovsko potezo za klubsko spletno stran pojasnil športni direktor Marko Šuler.

Prestop izpeljan v enem popoldnevu

Andraž Žinič je otrok Domžal, prve članske korake pa je naredil pri Roltek Dobu v 2. SNL, kjer je zbral 30 nastopov. Za Domžale je bočni branilec zbral 70 nastopov v Prvi ligi, pri čemer je dosegel en gol in prispeval 5 podaj.

Bil je član vseh mlajših reprezentanc Slovenije, za katero je na domačem Euru do 21 let v celoti odigral vse tri tekme. “Vse se je hitro odvilo, prestop se je zgodil v enem popoldnevu. Zahvaljujem se za zaupanje, res sem zelo vesel, da je največji klub v Sloveniji izkazal zanimanje zame. Vem, kam prihajam. Klubske ambicije so visoke, takšne so tudi moje, rad bi zbiral lovorike in prihajam z veliko željo po nadaljnjem dokazovanju. Doslej sem bil na nasprotni strani, Domžale so mi omogočile priložnost za razvojno pot, zdaj pa sem tukaj z velikim motivom na začetku nove zgodbe," je o prestopu povedal najnovejši igralec Maribora.