Marijan Pušnik zapušča klop zeleno-belih. Foto: www.alesfevzer.com
Marijan Pušnik zapušča klop zeleno-belih. Foto: www.alesfevzer.com
Vodstvo Olimpije odstavilo Pušnika

"Ne vem, to morate vprašati direktorja kluba in predsednika. Pokličite v klub," je nekaj pred 16. uro na vprašanje MMC-ja, ali res ni več trener, odgovoril Pušnik, ki ni želel ničesar ne potrditi ne zanikati. Iz kluba so dve uri pozneje poslali sporočilo za javnost, v katerem so zapisali, da sta se Olimpija in Pušnik sporazumno razšla.

Poraz v Krškem kaplja čez rob
55-letni Dravograjčan je trener Olimpije postal letos poleti, ko je klub prevzel Milan Mandarić, in jesenski del končal na prvem mestu. Je pa v zadnjem krogu nepričakovano izgubil proti zadnjeuvrščenemu Krškemu (2:1), tako da se je prednost pred najbližjim zasledovalcem Mariborom stopila le na tri točke. Zeleno-beli so na zadnjih štirih tekmah jesenskega dela prvenstva osvojili samo štiri točke.

Stojić in Pušnik na različnih bregovih
Že nekaj časa se je namigovalo, da naj bi se pogledi Pušnika in športnega direktorja Ranka Stojića na vodenje ekipe razlikovali. Koroški trener se je pod pritiskom znašel že konec oktobra, ko so Ljubljančani v četrtfinalu Pokala Slovenije izpadli proti Celju.
Pušnik: Predvsem bi se rad zahvalil navijačem za vrnitev na stadion
"Gospodu Pušniku se iskreno zahvaljujemo za vse, kar je storil za klub v minulih šestih mesecih. Njegov doprinos k uspehom Olimpije in trenutnemu prvemu mestu na prvenstveni razpredelnici je več kot očiten. V nadaljevanju trenerske kariere mu želimo veliko sreče in uspehov," so pri Olimpiji zapisali v sporočilu za javnost.

Prenesli so tudi izjavo Pušnika: "Zahvaljujem se predsedniku Milanu Mandariću za izkazano zaupanje, upravi, strokovnemu vodstvu in sodelavcem pa za dobro sodelovanje. Predvsem pa bi se rad zahvalil navijačem za vrnitev na stadion in odlično spodbujanje moštva. Vesel sem, da se klub nahaja na prvem mestu in ima pred najbližjim zasledovalcem tri točke prednosti. Poleg tega smo uspeli ustvariti največji prestop v zgodovini slovenskega nogometa in ljubljanskim navijačem vrniti upanje v nogomet. Želim si, da bi moštvo v spomladanskem delu sezone nadaljevalo v podobnem slogu in na koncu ostalo na prvem mestu prvenstvene razpredelnice."
Antić dober prijatelj Stojića
Neuradno je eden izmed kandidatov za novega trenerja 67-letni Srb Radomir Antić, edini človek na svetu, ki je v svoji trenerski karieri vodil Barcelono (2003), Real Madrid (1991/92) in Atletico Madrid (1995-1998, 1999, 2000). V sezoni 1995/96 je z Atleticom osvojil špansko prvenstvo in kraljevi pokal. Avgusta letos so ga po osmih mesecih službovanja odpustili pri kitajskem drugoligašu Hebej Žongdži. Antić je dober prijatelj Stojića, pred mesecem in pol so ju tudi že opazili skupaj v Ljubljani.

Vodstvo Olimpije odstavilo Pušnika