Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Prvi igralec grofov, ki je v pretekli sezoni debitiral v slovenski izbrani vrsti, je bil izbran med tremi nominiranci. Ob njem sta bila v ožjem izboru še lanski nogometaš leta Senijad Ibričić (NK Domžale) in Saša Ivković (NK Maribor).

Po mnenju SPINS-a se je 25-letni ofenzivni vezist v pretekli sezoni izstrelil med zvezdnike lige, pred nedavno poškodbo pa je bil tudi v igri za prvega strelca prvenstva.

"Rad bi se zahvalil svojemu klubu, ki mi je omogočil vse to, ter seveda svojim soigralcem in tudi najbližjim, ki me ves čas podpirajo na moji poti," je ob prejemu nagrade dejal Požeg Vancaš.

"Gre za veliko spodbudo za naprej, da bom še bolj delal. Čakajo me novi izzivi in novi cilji, to pa je še en plus v moji karieri in do zdaj največji dosežek. V zvezi z mojim morebitnim prestopom iz Celja se dogaja veliko stvari. Lahko bi vam naštel pet klubov, ampak o imenih ne morem govoriti v javnosti. Trenutno sem še tu in dokler nimam nič podpisanega, je o tem brez zveze govoriti," je še dodal.

Idealna enajsterica PLTS-ja

Izbrana je bila tudi idealna enajsterica prve slovenske lige, v kateri imajo letošnji državni prvaki Mariborčani štiri mesta. Poleg Mlakarja in Ivkovića sta v njej še prvi podajalec lige, vezist Amir Dervišević, in bočni branilec Martin Milec. Mura je v prvo enajsterico prispevala tri igralce: vratarja Matka Obradovića, branilca Klemna Šturma in napadalca Roka Sirka. Poleg Ibričića je v najenajsterici iz Domžal še Tilen Klemenčič, v njej pa sta se znašla tudi napadalec Triglava Luka Majcen in član Celja Požeg Vancaš.

Šimundža trener leta
Na letošnjem izboru, v katerem so ob igralcih in trenerjih državnega prvenstva prvič glasove prispevali tudi novinarji in splošna javnost, je bil za najtrenerja izbran trener Mure Ante Šimundža, ki je v glasovanju premagal Darka Milaniča (NK Maribor) in Simona Rožmana (NK Domžale), za naj mladega nogometaša napadalec Maribora Jan Mlakar, za najigralko prve ženske lige pa članica Beltincev Špela Kolbl.

Hajrić najboljši igralec 2. lige

Za najboljšega igralca druge slovenske lige je bil izbran 23-letni Anel Hajrić, nekdanji član Maribora. Prvi strelec lige je letos v dresu Radomelj dosegel že 33 zadetkov.

Gol leta v režiji Hotića
Na prireditvi je bila podeljena še nagrada za najboljši gol sezone, ki je pripadla vezistu Maribora Dinu Hotiću za zadetek na tekmi proti Triglavu 2. septembra, ko je na začetku drugega polčasa približno s 25 metrov z zavitim strelom zadel levi zgornji kot vrat gostiteljev v Kranju. Zadetek si lahko ogledate v reportaži s tekme spodaj:

Maribor napolnil mrežo Triglava
Pregled 34. kroga Prve lige TS