Olimpija je v Kranju doživela zaključek iz nočne more. Tako je 11-m v 88. minuti izkoristil David Tijanić, ki je nato zadel še v zadnjih vzdihljajih tekme. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija je v Kranju doživela zaključek iz nočne more. Tako je 11-m v 88. minuti izkoristil David Tijanić, ki je nato zadel še v zadnjih vzdihljajih tekme. Foto: www.alesfevzer.com

Olimpija je v Kranju vodila vse do 88. minute, ko jo je z dvema goloma pokopal njen nekdanji igralec David Tijanić. Ljubljančani so drago plačali neučinkovitost. Zapravili so kup priložnosti in v 58. minuti še enajstmetrovko za 2:0. "Boli, boli ta kazen v obliki poraza. Težko je biti pameten, zakaj, kako se je to zgodilo. Treba se je usesti, pregledati zadeve in poprijeti za delo," je povedal vratar Olimpije Nejc Vidmar.

Številne neizkoriščene priložnosti je obžaloval tudi trener Robert Pevnik, ki je po dveh zmagah prvič okusil grenkobo poraza. "Ustvarili smo si ogromno priložnosti, odigrali dober polčas, ampak ta koncentracija v zaključku napada ... Morali bi zabiti več golov. Preveč smo imeli zapravljenih priložnosti. Boli, a je treba pozabiti in misliti samo na Maribor. Verjamem, da bomo na derbiju bolj učinkoviti," pravi Pevnik.

Na derbiju ne bo porumenelega edinega strelca Asmirja Suljića, bo pa Rok Kronaveter, ki je zaigral prvič v spomladanskem delu

Pregled 22. kroga Prve lige

Sanjska pomlad Triglava
Triglav je kot edini ohranil 100-odstotni izkupiček v spomladanskem delu. Trener Dejan Dončić je pohvalil svoje igralce, ki se niso predali: "Tekma se igra 90 minut in sodnikov podaljšek, tako da se nam je to obrestovalo. Zelo sem zadovoljen. Čestitam igralcem za požrtvovalnost in borbenost."

Mariborčani novico iz Kranja slišali na ogrevanju
Maribor je nekaj ur pozneje izkoristil spodrsljaj Olimpije, čeprav so se Goričani izkazali za vse prej kot naivne nasprotnike. Vijoličasti so o porazu Olimpije slišali na ogrevanju pred tekmo. "Vsekakor gre za neki psihološki moment, saj začneš podzavestno razmišljati o tem, toda fantje so dovolj izkušeni," je povedal Saša Gajser, ki je na klopi prevzel funkcijo kaznovanega trenerja Darka Milaniča. Ta si je tekmo na tribuni ogledal v družbi Matjaža Keka.

Sorodna novica Triglav v zadnjih izdihljajih tekme šokiral Olimpijo; Maribor na +10

Velikonja zgrešil, Tavares in Zahović ne
Po slabem prvem polčasu bi se kaj lahko vse zasukalo drugače, če ne bi Etien Velikonja takoj na začetku drugega dela zapravil velike priložnosti. Na drugi strani je Primorce s 148. zadetkom v prvi ligi kaznoval kapetan Marcos Tavares, ki je odigral 500. prvenstveno tekmo. Nekaj minut pozneje je 57. gol v slovenski ligi zabil še Luka Zahović. "Ko smo dali drugi gol, smo malo popustili, predvsem v obrambi," je povedal jubilant Tavares.

Diši po 15. mariborskem naslovu, a je Gajser razumljivo previden: "Zagotovo bo boj potekal do konca. En poraz lahko spremni vse. Postaneš manj samozavesten, tu so še poškodbe, kartoni. Moramo biti zelo osredotočeni."

Osmi zaporedni poraz Gorice
Gorica je bil zbrana, taktično dobra, a je vseeno doživela osmi zaporedni poraz. "Prejšnji trener je imel popolnoma drugačno filozofijo kot jaz. Prilagajam se še igralcem. Pustiti jim moram nekaj časa, da dozorijo," meni trener Nermin Bašić. Žiga Lipušček je prepričan, da bo nagrada prišla: "Vidi se na igrišču drugačna Gorica, malo bolj energična, napadalna. Rezultati nas niso nagradili, a vemo, da nas bodo."

Sorodna novica Domžalčani zanesljivo dobili derbi za tretje mesto; v Krškem delitev točk

Protega: Olimpija mora rešiti druge zadeve
Derbi med Olimpijo in Mariborom bo v soboto ob 20.30 s prenosom na TV SLO 2 in MMC-ju. Strokovni komentator Nenad Protega meni, da vijoličasti bežijo preveč. "Prezgodaj je še govoriti, ampak sam sem že pred začetkom spomladanskega dela dejal, da ni samo točkovna razlika tista, ki bo verjetno odločila prvenstvo. Olimpija se mora osredotočiti na druge zadeve in ne samo na lov za Mariborom, ki je verjetno predaleč. Domžale so nocoj pokazale, da si zaslužijo več točk in da se lahko vmešajo v boj za drugo mesto," pravi Protega.

Triglav v končnici potopil Olimpijo

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 23. krog

Sobota ob 14.45:
CELJE ‒ TRIGLAV

Ob 17.00:
MURA ‒ KRŠKO

Ob 20.30:
OLIMPIJA ‒ MARIBOR
Prenos na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

Nedelja ob 17.00:
ALUMINIJ ‒ RUDAR

Ob 20.00:
GORICA ‒ DOMŽALE

Maribor Olimpiji pobegnil na +10
Ekipa
ZRPGToč.
Maribor22164259:1852
Olimpija22126448:3142
Domžale2297644:3034
Aluminij22931035:3530
Celje2279627:3430
Mura2268827:2726
Triglav22741131:4525
Rudar22731224:4724
Gorica22571027:3722
Krško22371216:3416