Robert Prosinečki. Foto: www.alesfevzer.com
Robert Prosinečki. Foto: www.alesfevzer.com

"Na ta način je veliko lažje delati in igrati kot v preteklosti, ko se je ekipa sestavljala še nekaj dni pred Evropo in se nismo niti dobro poznali po imenih," je za TV Slovenija dejal kapetan Timi Max Elšnik.

Almedina Ziljkića sicer ni več v tej družbi. Novost bo v vratih, kjer bo, kot vse kaže, mladi Matevž Vidovšek, z izkušnjami iz Italije. Branilec Justas Lasickas je litovski reprezentant, Argentinec Agustin Doffo pa je bil v majici kluba Tuzla City v najboljši enajsterici prvenstva Bosne in Hercegovine. A bo gotovo vrata treba odpreti še komu. "Ne bi omenjal imen, imamo pa še odprte položaje. Gotovo bo treba pripeljati še nekaj igralcev," pravi trener Robert Prosinečki.

Mustafa Nukić si želi vrnitve naslova državnega prvaka v Ljubljano. "Kar se tiče osebnih želja, pa sem prepričan, da če bomo kot ekipa dobro delovali, bom tudi sam višje na lestvici strelcev," je Saši Jerkoviću povedal v pretekli sezoni tretji najboljši strelec Prve lige Telemach. Dosegel je 12 zadetkov.

Prosinečki je optimist. "Olimpija vedno meri na prvo mesto. Ne vem, kako razmišljajo drugi, cilj Olimpije je vsekakor zmaga. Pričakujem, da bomo dobri. Bomo videli, kako bo, ko se začne prvenstvo."

Prva resna preizkušnja zeleno-bele čaka 7. julija, ko se bodo v kvalifikacijah za Konferenčno ligo pomerili z Differdangeem iz Luksemburga.

Novinec še desni bočni branilec Lagundžić

Olimpija je v petek sporočila, da se je ekipi pridružil še Hrvat Ivan Lagundžić. 23-letni desni bočni branilec je podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto. V pretekli sezoni je v drugi hrvaški ligi v majici kluba Kustošija iz Zagreba zbral 21 nastopov. Tam je igral v zadnjih dveh sezonah.

Prosinečki: Olimpija vedno meri na prvo mesto