Nik Omladič je bil v 80. minuti čisto blizu, da bi že četrtič v sezoni zadel s prostega strela, a je Marko Ranilović s skrajnimi močmi preprečil še višji poraz Zavrča. Foto: Aleš Fevžer
Nik Omladič je bil v 80. minuti čisto blizu, da bi že četrtič v sezoni zadel s prostega strela, a je Marko Ranilović s skrajnimi močmi preprečil še višji poraz Zavrča. Foto: Aleš Fevžer
Denis Bajalica (Radomlje) - Joshua Parker (Domžale)
Reprezentant Antigve in Barbude Joshua Parker je dosegel prvi gol v sezoni in pomagal nadaljevati izjemen niz Domžal. Foto: Aleš Fevžer
Nejc Vidmar (Domžale)
Vratar Domžal Nejc Vidmar je nepremagan že 810 minut in je proti Radomljam še popravil rekordno znamko Prve lige Telekoma Slovenije. Foto: Aleš Fevžer
Luka Zahović (Maribor)
Luka Zahović je s četrtim in petim golom v prvenstvu na prvem mestu lestvice strelcev prehitel Nika Omladiča (Olimpija). Foto: BoBo
Nogometaši Maribora
"Vijoličasti" so proti Krki zaigrali z mešano postavo, pri čemer Petra Stojanovića, Marka Šulerja in Agima Ibraimija sploh ni bilo v postavi, medtem ko bodo v sredo proti Sportingu najbrž v prvi postavi. Foto: EPA
Dejan Žigon (Gorica)
Dejan Žigon je z izenačenjem na 1:1 že v 21. minuti postavil končni izid tekme Gorica - Celje. Foto: Ervin Čurlič
Koper s polnim plenom iz Velenja
Domžalam lokalni derbi z Radomljani
Olimpija nadaljuje uspešen niz
Olimpija v drugem delu strla Zavrč
Kapun z razdalje za vodstvo Olimpije
Katanec videl remi Gorice s Celjem
Razigrani Zahović potopil Krko

Za konec 8. kroga Prve lige Telekom Slovenije je v Stožicah v Ljubljani potekal derbi kroga med Olimpijo in Zavrčem, ki sta pred soboto zasedala tretje in drugo mesto lestvice. V drugem delu so zmaji strli odpor Haložanov in so prav tako slavili z 2:0.

Olimpija na -7, Maribor na -9, a s tekmo manj
Popolne Domžale imajo s 24 točkami in razliko v golih 12:0 sedem točk prednosti pred Olimpijo, ki ima še dve točki več od Maribora. A prva dva zasledovalca vodilnih "ravbarjev" imata v dobrem še neodigrani derbi. Kdaj bo derbi iz 4. kroga odigran, še ni znano, saj so vijoličasti povsem zasedeni zaradi evropskega uspeha. Prva četrtina sezone 2014/15 se bo končala prihodnji konec tedna, ko bo na sporedu tudi prvenstveni derbi med Domžalami in Olimpijo (naslednjo soboto ob 20.45 - prenos na TVS 2/MMC).

Haložani nevarnejši v Stožicah
Olimpija je bila v prvih 45 minutah več pri žogi, a je bil Zavrč nevarnejši. V 10. minuti je močno streljal Dino Kreisinger, a se je izkazal ljubljanski kapetan Aleksander Šeliga. Kreisinger je imel v 35. minuti vodstvo na nogi, a je zelo slabo zadel žogo. Sledil je protinapad zeleno-belih, pobegnil je Andraž Šporar, a je bil zmagovalec dvoboja iz oči v oči vratar Marko Ranilović.

Nesrečni Datković vpleten v oba gola zmajev
Drugi del je nato povsem pripadel zeleno-belim, ki so povedli v 56. minuti, ko se je Nik Kapun prebil proti vrhu kazenskega prostora in sprožil, žoga pa je ob dotiku branilca Tonija Datkovića toliko spremenila smer, da je prevarala Ranilovića. Sledile so nove priložnosti in dobrih deset minut zatem je nevaren Šporarjev strel poskušal blokirati Datković, ki pa je žogo preusmeril v lastno mrežo. Po posredovanjih nesrečnega Hrvata dvoma ni bilo več o peti zmagi Olimpije, ki je zamudila še številne priložnosti za izdatnejšo zmago.

Osma zmaga Domžal za osmi poraz Radomelj
V Domžalah so bile uradni gostitelj Radomlje, ki so proti prvouvrščenemu zaman upale na prvo prvoligaško točko. Ko je kazalo, da se bo 1. polčas kljub številnim strelom končal brez zadetkov je v 44. minuti po lepi akciji in podaji Nejca Skubica zadel Joshua Parker. Radomljani so v nadaljevanju nekajkrat zapretili z izenačenjem, vse dvome o zmagovalcu pa so "gostje" razblinili v 87. minuti. Po protinapadu Morela je Rudi Požeg Vancaš z lobom že premagal vratarja Balažiča, na drugi vratnici pa je Sasha Aneff za vsak primer porinil žogo prek črte. Radomlje so na osmi tekmi sezone še osmič izgubile, Domžale pa še osmič zmagale, pri čemer rekorder Nejc Vidmar še vedno ni prejel zadetka.

Krka generalka vijoličastih za Sporting
Branilec naslova Maribor, ki ga v sredo čaka štart Lige prvakov s Sportingom, je gostil predzadnjo Krko in rutinirano prišel do "obvezne" pete zmage sezone. V Ljudskem vrtu so udeleženci Lige prvakov začeli z delno premešano postavo, predvsem pa udarno in napadalno na vso moč.

Udaren začetek in "dvojček" Zahovića
Do prvega gola so petkrat streljali v okvir vrat, a je debitant v vratih Novomeščanov Tomislav Pelin blestel, rešitve ni imel le za Luko Zahovića. Na papirju četrti, v realizaciji pa letos prvi napadalec, je že v 6. minuti naredil vse, a mu je veselje preprečila vratnica. V 22. minuti je iz kota podal Dare Vršič, na prvi vratnici pa je Zahović spretno z glavo preusmeril žogo in ukanil Pelina.

Po pol ure so Dolenjci le zadihali in si priigrali prve priložnosti, predvsem pa razbili obleganje. A to je bil le krajši predah, ko je v 38. minuti znova udaril Luka Zahović. Izraelski vezist Sintayehu Sallalich je zaposlil napadalca z natančno podajo, 18-letnik je sprejel žogo, zastal in iz igre vrgel kapetana Krke Vinka Budna, nato pa neubranljivo zadel v levi zgornji kot. Velemojstrski gol Zahovića za prevzem vodstva na strelski lestvici.

Sedmi zaporedni poraz Krke
Že v drugi minuti nadaljevanja je imel Zahović imenitno priložnost za hat-trik, a ga je ena na ena ustavil Pelin. 33-letni Hrvat, ki je v vratih Krke nadomestil novega člana Maribora Matka Obradovića, je vse do konca preprečeval visok poraz: ob koncu je refleksno izbil močan strel Arghusa z glavo v prečko. Novomeščani so imeli tudi dve lepi priložnosti vsaj za častni zadetek: strel Marina Perića je odlično ubranil Jasmin Handanović, ki pa je prosti strel Tomislava Jurića le pospremil s pogledom, a je žoga zletela tik mimo vratnice. In tako je Krka doživela že sedmi zaporedni prvenstveni poraz.

Celje povedlo iz 11-m, Gorica hitro izenačila
Razigrani 19-letnik v dresu Celja Valon Ahmedi je znova potrdil odlično formo - že v 5. minuti je z bele točke povedel "grofe" v vodstvo v Novi Gorici. Najstrožja kazen je bila dosojena po prekršku Ronalda Vanina nad Benjaminom Verbičem. Gorica je izenačila čez četrt ure, ko je novinec Ezekiel Henty podal v prazen prostor, kamor je pritekel Dejan Žigon, po obratu pa z nizkim strelom matiral Matica Kotnika. V nadaljevanju se je tekma umirila, streli enakomerno razporejeni na obeh straneh pa so bili preveč nenatančni.

Rudar zadel prvi in zadnji, a izgubil s Koprom
V Velenju je v dvoboju moštev z enakim izkupičkom Luka Koper premagala Rudar s 3:2. Knapi so povedli že v 9. minuti po prostem strelu Senada Jahića s 25 metrov. Sredi polčasa se je zgodil preobrat, ko so kanarčki po prekinitvah zadeli dvakrat. Najprej je po podaji Ivice Guberca iz prostega udarca izenačil Urban Žibert. Sledila je nova asistenca Guberca, le da tokrat iz kota, z glavo pa je Damir Hadžić zadel za izid polčasa. V 69. minuti je zmago nakazal Jaka Štromajer, ki je udaril s 25 metrov, žoga pa je spremenila smer ob dotiku Elvedina Džinića in prevarala vratarja Rozmana. Končni izid je v sodnikovem podaljšku postavil ravno povratnik v Slovenijo Džinić, ki je bil najspretnejši po podaji iz kota.

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 8. krog


MARIBOR - KRKA 2:0 (2:0)
1.500; Zahović 22., 38.

Maribor: Handanović, Mejač, Rajčević, Arghus, Viler, Sallalich, Filipović ( 83./Mertelj), Vršič, Bohar, Tavares ( 69/Biton), Zahović ( 74./Mendy).

Krka: Pelin, Žugelj ( 46./Vučkić), Žižić, Fuček, Jurić ( 77./Dežmar), Welbeck, Kastrevec, Rašić, Ibeisheh ( 62./Šaban), Buden, Perić.


GORICA - CELJE 1:1 (1:1)
400; Žigon 21.; Ahmedi 5./11-m

Gorica: Simčič, Enow, Modolo, Širok, Majcen ( 63./Makinwa), Žigon ( 79./Đuzdanović), Pasqualini, Henty, Vanin, Venturim ( 74./Innocenti), Johnson.

Celje: Kotnik, Vrhovec, Krajcer, Klemenčič, Verbič, Ahmedi , Omoregie ( 73./Žurej), Žitko, Lovrečič ( 76./Gobec), Oršić, Vidmajer


KALCER RADOMLJE - DOMŽALE 0:2 (0:1)
700; Parker 44., Aneff 85. (v Domžalah)

Radomlje: Balažič, Zavrl, Seferović ( 61./Gajić), Cankar, Snoj, Cerar ( 90./Avbelj), Stoiljković, Centrih, Balkovec, Smrtnik( 61./Vrhunc), Bajalica.

Domžale: Vidmar, Skubic, Horić, Požeg Vancaš, Maksimović, Parker ( 84./Morel), Aneff , Simić ( 70./Kous), Majer ( 9./Husmani), Janža, Korun.


RUDAR - LUKA KOPER 2:3 (1:2)
400; Jahić 9., Džinić 92.; Žibert 23., Hadžić 32., Štromajer 69.

Rudar: Rozman; Firer, Črnčič, Kocić, Jelić ( 78./Rošer), Jahić , Tolimir ( 60./Babić), Klinar ( 72./Dedić), Džinić , Radujko, Knezović.

Luka Koper: Radošević; Gregorič, Guberac, Žibert ( 84./Delić), Ivetić, Halilović, Štulac, Črnigoj ( 69./Srečković), Hadžić , Štromajer ( 88./Mitrović), Pučko.


OLIMPIJA - ZAVRČ 2:0 (0:0)
Kapun 56., Datković 67./ag

Olimpija: Šeliga; Jović, Delamea, Mitrović, Bajrić, Matić, Kapun, Zajc ( 79./Božič), Omladič, Valenčič ( 58./Burgić), Šporar ( 88./Fink).

Zavrč: Ranilović; Cvek, Roškar, Šafarić, Datković, Dugolin ( 82./Dedić), Kristić, Matjašič, Brdar ( 63/Antolek), Kelenc ( 60./Polič), Kresinger.


                                     
Lestvica:                            
DOMŽALE             8  8 0 0 12:0  24
OLIMPIJA            7  5 2 0 13:3  17
MARIBOR             7  5 0 2 12:8  15
ZAVRČ               8  5 0 3  9:10 15
CELJE               8  4 2 2 12:4  14
LUKA KOPER          8  4 0 4 10:10 12
RUDAR               8  3 0 5  9:12  9
GORICA              8  1 2 5  8:9   5
KRKA                8  1 0 7  7:20  3
KALCER RADOMLJE     8  0 0 8  6:22  0
                                     

Koper s polnim plenom iz Velenja
Domžalam lokalni derbi z Radomljani
Olimpija nadaljuje uspešen niz
Olimpija v drugem delu strla Zavrč
Kapun z razdalje za vodstvo Olimpije
Katanec videl remi Gorice s Celjem
Razigrani Zahović potopil Krko